150 гр. талятели
100 гр. прошуто кото
50 гр. шам фъстък
1/2 глава лук
сол , краве масло ,зехтин
250 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
щипка индийско орехче
50 гр. пармезан
Разтопете голяма бучка краве масло и запържете в него 2 с.л. брашно . Излейте прясното мляко и бъркайте бешамела до сгъстяване . Посолете и добавете шипка индийско орехче . Отстранете от огъня . Запържете нарязания на ситно лук до омекване . Прибавете го към бешамела и объркайте .
В тиганче с малко зехтин запържете прошуто кото на кубчета и смления на едро шам фъстък .
Сварете талятелите според указанието на опаковката . Прецедете ги и объркайте с прошутото и фъстъка . На дъното на тавичка изсипете 2-3 с.л. бешамел . Наредете половината талятели ,поръсете с настърган пармезан и няколко лъжици бешамел . Сложете останалата паста и завършете отново с бешамел и пармезан . Печете на 200 гр. 10 мин. в предварително загрята фурна .
Сервирайте ястието топло . Неочаквано за мен стана много вкусно...да ви е сладко !
Чаооооо и лека нова седмица!
Страхотна рецепта Ийв!
ОтговорИзтриванеНикога не съм слагала шам фъстък.
Ще се пробва, с чашка бяло винце....
Целувам те*)
Ох,много съм пропуснала тука,но ще гледам да наваксам!Лека вечер Ивана и браво за рецептата!
ОтговорИзтриванеОхо, каква вкусотийка само! Много интересна комбинация с фъстъка!Браво!
ОтговорИзтриванеВанчеее прекрасна рецепта.Така вкусно и апетитно изглеждат,че няма начин трябва да ги опитам.Благодаря за хубавата рецепта Ванче.Хубава вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеИвана,
ОтговорИзтриванечудна рецепта, а и добавката на шам фъстък много ме изкушава да го приготвя съвсем скоро това нещо.
Хубава седмица!
Чудесна рецепта, Ваня! Шам фъстък ям по принцип като посетя китайски ресторант, но е крайно време вече да опитам и в домашно приготвените от мен ястия. Ти ни споделяш както винаги неустоима рецепта и предизвикваш да бъде опитана. Ех, така е... Който ходи на гости на чужди блогове по никое време, сега ще преглъща... :))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Ванче и една спокойна и изпълнена с прекрасни сънища нощ! :)))
Благодаря ви ,момичета :) ! Наистина ще ви хареса :) !
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав вторник :*!
Ооо това е голяма вкусотия и ще го направя в най-скоро време, може би със спагетини:) Обожавам твоите специалитети!
ОтговорИзтриванеИв,страхотно предложение отново! Не го знам това прошуто, но кое ли знам аз , като не ям месо.Нещо като шунка ли е? Но пък ми хареса идеята с шам фъстък!И вече страшно много огладнях...:)
ОтговорИзтриване