20.06.2013 г.

'' Розата на пустинята '' - '' La rosa del deserto ''





За тази чудесни сладки  благодаря на моята приятелка Сашка :* ! Саше , вече ти казах , че рецептата е страхотна , много сполучлива и бърза ! От забъркването на сместа до изпичането на сладките отне 30 мин. :) ! А защо '' розата на пустинята '' ? Сигурно защото така рошавички приличат на минералния камък , който се вижда на снимката :) ! Но и да не е заради това името им е много красиво ! 


Продукти:

130 гр. брашно 
70 гр. картофено нишесте (може да замените  с царевично или пшенично )
100 гр. краве масло 
100 гр. захар 
2 яйца 
1 ванилия 
1/2 пак. бакпулвер 
60 гр. шоколадови капки 
шепа стафиди 
100 гр. царевичен корн флейкс 

Накиснете стафидите за 10 мин. в хладка вода или ром (ако предпочитате ). Включете фурната на 170 гр. ! Брашното и нишестето размесете с бакпулвера , захарта , ванилията . Добавете омекналото краве масло , яйцата , шок. капки и стафидите . Бъркайте сместа докато усвоите добре всички съставки . 
Сипете в чиния корн флейкса . С малка лъжичка вземайте от сместа и овалвайте в царевичните люспи . Топчетата трябва да заприличат на малки таралежчета :) ! 
Наредете ги на разстояние в тава покрита с хартия за печене . Изпечете сладките на 170 гр. до покафеняване . Охладете на решетка и .....хапнете :) ! Да ви е сладко !  

                                                                               Чаоооооооо ! С прегръдка за хубава вечер ! 



23 коментара:

  1. Ив, отново много интересна рецепта! И стил на поднасяне! Много свежо и вкусно и едно такова слънчево, типично за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Велико! Ти пак успя да ни изненадаш!
    Приятна и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ванче, както и да се казват, страхотни са! И изглеждат много вкусно...
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина са много красиви и името, както и видът им, са интригуващи! Ивче, много ме радват снимките и за кой ли път се облизвам :) Прекрасна вечер, прекрасно приятелче!

    ОтговорИзтриване
  5. Сигурно и Шехерезада е похапвала от тях,за да има сили да разказва приказките през 1001-та нощ....:))Приказна рецепта,Ив!Поздрави и за Сашка!Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване
  6. Просто...шармантно

    ОтговорИзтриване
  7. Такива едни ми изглеждат, вкусни и пръхки, ....ще обера трохите след себе си...Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни са Ив ... и се приготвят светкавично :)
    Сигурна съм че повече време ти е отнело да си ги заснемеш и да ни ги покажеш в най- блестящия им вид :) Чудесни снимки !
    Ще си ги направя и аз един ден :)
    С прегръдка за теб !

    ОтговорИзтриване
  9. Вкусотия и страхотни снимки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ив, рецептите ти винаги са оригинални и различни и винаги ме изненадваш! Прекрасни рози, мила и камъка е прекрасен! Прегръдки, с пожелания за прекрасно лято!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни сладки - красиви и много апетитни, Ванче!
    Поздравления за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  12. Бях заинтригувана първо от името, а сега съм очарована и от рецептата -
    изглеждат много фини, красиви и нежни.
    Благодаря, Ивана, че сподели с нас това изкушение.
    Сърдечни поздрави,
    хубаво и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Много мили думи сте ми написали , момичета :) ! Благодаря ви от сърце !
    С прегръдка и пожелание за хубав уикенд :* !

    ОтговорИзтриване
  14. Ив, голяма красота, естествено че са и вкусни! Много оригинален десерт!
    Прегръдки и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ,Тили ! Хубаво лято и за теб !
    Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  16. Разкошни и много бързи. Само да питам с миксер ли се бъркат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Траянче :)...не , с лъжицата се бъркат :) !

      Изтриване
  17. Много ми хареса рецептата, а и страхотни снимки, изкушават те да си грабнеш една :)))
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Ваня,наистина са като тези пустинни рози,имам такава като твоята и аз от Тунис.
    А бисквитките ти са невероятно ефектни и без съмнение невероятно вкусни!като добавим и бързи се превръщат в един уникален десерт!
    Успешна нова седмица с повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря ,Диана , Роси :) !
    Хубава и спорна нова седмица , дами !
    Прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  20. Много са красиви тези сладки!:)Браво! :)
    Ще ги направя и аз тези дни.
    Имам подарък същата роза от приятели,които се върнаха от Тунис и ни гостуваха миналия месец.
    След картофките-миди,които станаха много вкусни,това е втората рецепта,която си избрах.
    Поздрави и хубав ден от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  21. Изключително сполучлива, точна и лесна рецепта!Благодаря за споделянето!Станаха невероятни, само че изчезват докато пиша��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лидия! Радвам се, че ви е харесала рецептата и ...така е, свършват на минутата :)!
      Хубава неделя!

      Изтриване