когато още не се интересувах от рецепти. Намерих тази рецепта в старо списание и реших да върна за малко спомените от детството ми.. Ето и рецептата : 3 яйца , чаена чаша пр. мляко, мая колкото орех, щипка сол , чаена л. захар, брашно колкото поеме за меко тесто,1 пакетче кр. масло за намазване на корите.За сиропа: 1 кг. захар, 1.200 мл вода, 2 ванилии ( сиропа щом заври се маха веднага от огъня)....От изброените продукти се замесва меко тесто ,което се разделя на 4 части.Разточват се не много тънки кори които се мажат с кр. масло и се слепват 2 по 2 .Навиват се на руло и се режат с дебелина колкото палец, Тавата се подмазва с масло и кръгчетата се нареждат на разстояние рдно от друго. Тавата се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Баницата се пече до порозовяване и се залива с топлия сироп, да ви е сладко!
4.10.2011 г.
"Кавал" баница
когато още не се интересувах от рецепти. Намерих тази рецепта в старо списание и реших да върна за малко спомените от детството ми.. Ето и рецептата : 3 яйца , чаена чаша пр. мляко, мая колкото орех, щипка сол , чаена л. захар, брашно колкото поеме за меко тесто,1 пакетче кр. масло за намазване на корите.За сиропа: 1 кг. захар, 1.200 мл вода, 2 ванилии ( сиропа щом заври се маха веднага от огъня)....От изброените продукти се замесва меко тесто ,което се разделя на 4 части.Разточват се не много тънки кори които се мажат с кр. масло и се слепват 2 по 2 .Навиват се на руло и се режат с дебелина колкото палец, Тавата се подмазва с масло и кръгчетата се нареждат на разстояние рдно от друго. Тавата се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Баницата се пече до порозовяване и се залива с топлия сироп, да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Казах ти, че трябва да го направиш..Обаче пренеси и снимките от готварският албум във FB...Много успех ти пожелавам :)) страхотна си :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Павлинче:)....то май твоите думи за блог ме подтикнаха :)))... и добре че беше дъщеря ми Наталия да ми помогне (неее... да го направи :) че иначе аз нямаше да се справя сама :)..ама да видим от тук нататък как ще е :))
ОтговорИзтриванеХайде по вода на новият блог и много, много последователи и вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеЧестит блог ,Ваня!С пожелания за много последователи и много вкусни рецепти от твоя страна!:))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Петя :) ... чакам и твоя в най-скоро време :) И ти имаш прекрасни рецепти :)!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Наташке :* ... без твоята помощ не бих се справила :)) целувки :) !!!
ОтговорИзтриванеЧестит блог! Много си харесах баницата ти. Изглежда чудесно и няма съмнение, че ще е вкусна.
ОтговорИзтриванеПрегръдки, с пожелание за много пшоследователи!
Благодаря за пожеланията, Жани :)Вече си мислех ,че никой нищо не харесва тук:( ...А баницата наистина стана страхотна или както казвам аз стана за ядене:)))....Прегръдки и от мен :) !!!
ОтговорИзтриванеАх, каква красота е това!!!! Невероятна е баницата ти! Много ми харесва! Както между впрочем всичките ти рецепти! Така майсторски са завила всички охлювчета, перфектни са! Поздравления!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Благодаря Мони :)!Спокойни почивни дни и на теб :) и една голяма прегръдка !
ОтговорИзтриванеОх,огладнях при вида на баницата. Подсещаш ме,че скоро не съм месила нищо и е време да поглезя моите хора у дома.
ОтговорИзтриванескъпа ивана,направих твоята чудесна баница,но си позволих между корите да сложа орехи ,да варя 20 мин.захарния сироп и горещ го сложих върху студената баница,сложих и малко настъргана кора в сиропа иииииииии мъжа ми опита пръв баницата и каза ммммммм нямам думи ,направих и спагетите с мидите и той пак каза мммм,така ,че продължавам с твоите чудесни рецепти,моля те помоли се да отида в лорето и в ланчано защото мноооооого харесвам италия ,целувки скъпа от Цвета
ОтговорИзтриванеТакава баница ядох преди повече от 20г. на една сватба в Петрич. Ометох 1/2 тава и хич не беше срам - бях кума!
ОтговорИзтриванеОт тогава издирвам рецептата. /..едни такива малки розички бяха завили, ам м м../
Радвам се, макар да не мога да точа, ще се пробвам!
Ивана, благодаря ти!
/ Страхотен блог!/
Ванчев, пак "брашно, колкото поеме"!Така не се прави!,,Дай малко ориентировъчно! :) Иначе баницата тие повече от страхотна, нямам думи! Поздрав и прегръдка!
ОтговорИзтриванеСонче , :) ама така пишеше в рецептата и аз пък не помислих ,че може да го претегля ...абе щом аз се справих преди година когато едва пристъпвах в месенето ще се оправиш и ти :) !
ИзтриванеА аз от години я правя със сирене и не ни е омръзнала!
ИзтриванеИв ... ама наистина ли това е първата ти публикувана рецепта ?
ОтговорИзтриванеСправила си се перфектно като за начало :) снимките чудесни ... а баницата изглежда точно като тази която аз съм си кръстила -
" сладката баница на мама ":)
Изпаднах в умиление и в спомени ... как се облизвахме пред вида и :)
Прегръдки миличка ...
Благодаря ,Дани :* ! Наистина стартирах блога с тази рецепта .Бях я направила седмица преди да назрее в главата ми да си направя блог и после тя дойде като първо и най -вкусно предложение :) ! И си я изядох сама цялата ,щото Роберто сиропирани сладкиши не харесва :) ...та май я ядох една седмица :)) !
ИзтриванеПрегръдки за теб и пухчо :) !
Ваня,свекърва ми така я правеше,но с една кора,намазана с масло и поръсва със смлени орехи и тогава навиваше на руло и режеше и ги обръщаше и сиропираше също,много е вкусна,тя им викаше ,,сладки розички,,
ОтговорИзтриванеВинаги е вкусна, а ако има и орехи още повече! :)
Изтриване