13.10.2011 г.

Орехов кейк с шоколадова глазура

 Рецептата открих в старо списание от 2000 г. Имаше тогава едно ''Вкусотийки в чинийки'' всеки брой на което чаках да излезе с нетърпение :) ...Ето и рецептата : 
 Разбийте добре 125 гр. краве масло с чаша пудра захар, след което като продължавате да разбивате прибавяте последователно 2 жълтъка,1/2 чаша прясно мляко,чаша и половина брашно пресято с 1 бакпулвер,чаша ситно счукани орехови ядки и настърганата кора на един лимон.Накрая при леко разбъркване прибавяте и разбитите на твърд сняг белтъци.Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кейк и печете на умерена фурна . Изстиналият кейк залейте с разтопен шоколад .:)) Кейка стана толкова вкусен ,че Роби беше във възторг и заяви ,че такова ''долче'' не бил ял никога :))) ..... Опитайте и вие :) !!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар