4.10.2011 г.

Тирамису с праскови



                                      Тази рецепта за тирамису не е за онова класическото което , 
                                      знаем почти всички, намерих я в списание ''Subito pronto'' и ми беше 
                                      много любопитно какъв ще бъде вкуса ..... и изненедващо ''пожънах''
                                      успех от моите гости,ето и рецептата:
                                     
                                             10-12 бишкоти, 3 праскови, 2 яйца, 4-5 с.л. захар,чаша червено вино
                                            канела, 250 гр. маскарпоне, зърна чер пипер .....Прасковите се 
                                           обелват и нарязват на кубчета,прибавя се виното, коричка портокал,
                                           няколко зърна чер пипер , захарта и парченце канела.Всичко това ври
                                        15мин. Плодовете се изваждат, изчаква се да изстине сиропа и в него 
                                      за кратко се потапят бишкотите.Нареждат се в чиния и отгоре се 
                                   покриват с крема приготвен така:
                                                             Двата жълтъка се разбиват с 
                                     няколко лъжици захар, прибавя се маскарпонето , белтъците се бият на 
                            сняг и двата крема се смаесват много внимателно . Отгоре се поръсва обилно
                              с какао на прах .Сладкиша престоява няколко часа в хладилник .Може да го 
                           поръсите с какаото след изваждането му от хладилника, така ще избегнете овлажняването на какаото ! Да ви е сладко , а то ще е! Чаоооо !




                         

2 коментара:

  1. Здравейте,
    а прасковите какво го правим, след като се извадят от сиропа?
    Да не би да се слагат върху бишкотите преди маскарпонето? - поне на снимката така изглежда.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, пропуснала съм да напиша,но да така е прасковите се нареждат върху бишкотите преди крема!

      Изтриване