Тази рецепта за тирамису не е за онова класическото което ,
знаем почти всички, намерих я в списание ''Subito pronto'' и ми беше
много любопитно какъв ще бъде вкуса ..... и изненедващо ''пожънах''
успех от моите гости,ето и рецептата:
10-12 бишкоти, 3 праскови, 2 яйца, 4-5 с.л. захар,чаша червено вино
канела, 250 гр. маскарпоне, зърна чер пипер .....Прасковите се
обелват и нарязват на кубчета,прибавя се виното, коричка портокал,
няколко зърна чер пипер , захарта и парченце канела.Всичко това ври
15мин. Плодовете се изваждат, изчаква се да изстине сиропа и в него
за кратко се потапят бишкотите.Нареждат се в чиния и отгоре се
покриват с крема приготвен така:
Двата жълтъка се разбиват с
няколко лъжици захар, прибавя се маскарпонето , белтъците се бият на
сняг и двата крема се смаесват много внимателно . Отгоре се поръсва обилно
с какао на прах .Сладкиша престоява няколко часа в хладилник .Може да го
поръсите с какаото след изваждането му от хладилника, така ще избегнете овлажняването на какаото ! Да ви е сладко , а то ще е! Чаоооо !
Здравейте,
ОтговорИзтриванеа прасковите какво го правим, след като се извадят от сиропа?
Да не би да се слагат върху бишкотите преди маскарпонето? - поне на снимката така изглежда.
Здравейте, пропуснала съм да напиша,но да така е прасковите се нареждат върху бишкотите преди крема!
Изтриване