Каймата се омесва с 2 яйца, 100 гр. галета намокрена с малко мляко, чер пипер, сол , нарязана на дребно печена чушка, шепа сварен грах, чубрица .От каймата оформяте руло , слагате върху хартия за печене и поставяте в предварително загрята на 170 гр. фурна. Приготвяте си чаша бульон ( по желание) и от време на време поливате рулото. Когато е готово оставяте да изстине добре .Разстилате един лист бутер тесто като предварително изрязвате лентички за украсата . Поставяте изпеченото руло и завивате с тестото . Отгоре украсявате с лентичките , намазвате с разбит с малко прясно мляко жълтък .Печете на 170-180 гр. в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Това изглежда много вкусно :)
ОтговорИзтриванеКолко кайма и колко бутер тесто?
ОтговорИзтриванеСтрахотно е, Ив!
ОтговорИзтриванеМисля да го направя - предполагам, че около 1кг кайма ще е добре..
С грах - ще стане наистина оргинално!
/... видях коментара на Нана - липсват ми творенията й..
Желая успех на цялото ви семейство!/
Благодаря, Боряна! Не съм посочила количество за каймата,зависи за колко човека ще се готви.
ИзтриванеОт мен е само идеята :)!