18.10.2011 г.

Патладжан с пармезан

                 Продукти:
 2 големи патладжана
1 моцарела
 100 гр. настърган пармезан
        
          За червения сос:
 300 -350 гр. доматено пюре
300 гр. кайма
глава лук
морков
целина

           За бешамела:
400 мл. прясно мляко
80 гр. краве масло 
3-4 с. л. брашно
индийско орехче
                     
         Изпичаме патладжана на грил тиган и оставяме настрана . В тиган запържваме ситно натязания лук и целина .Пробавяме и настъргания морков. Каймата размита с малко вода прибавяме при зеленчуците . Наливаме и чашка вино . Щом виното се поизпари слагаме доматеното пюре и варим соса до сгъстяване . 
       Приготвяме си и бешамела като разтопяваме кравето масло .В него запържваме брашното и изсипваме студеното првсно мляко . Бъркаме докато сместа се сгъсти ,ако е много гъста наливаме още малко мляко . Накрая прибавяме и настърганото индийско орехче. 
Когато двата соса са готови пристъпваме към реденето . В тавичка сипваме първо от червения сос, после малко бешамел и редим кръгчетата изпечен патладжан. Върху патладжана слагаме дребно нарязана моцарела и настърган пармезан .И пак доматен сос, бешамел , патладжан докато свършат продуктите . Винаги завършваме с бешамел поръсен с пармезан . Печем на 180 гр. Ястието си струва усилието :) 
                                       
                                      Да ви е сладко и добър апетит :) !!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар