5.10.2011 г.

Солена торта с извара и спанак



Тази солена торта спокойно може да мине и за предястие и за основно ястие .Приготвя се лесно и много бързо.Използва се  готов блат многолистно тесто . Ето и рецептата :   250 гр. брашно, 150 гр. кр. масло,1 ч. л. сол, щипка захар,1 яйце,1 с. л. прясно мляко.От изброените продукти се замесва тесто ,което се оставя в хладилник за 1 час. Междувременно си приготвяме плънка от 200 гр. сварен и добре изцеден от водата спанак,200 гр. извара,50 гр. настърган пармезан, чаена чашка кисело мляко,чер пипер и настъргано индийско орехче. Тестото разточваме на не много тънка кора и слагаме в намазана с олио тавичка(24 см) . Оформяме високи бродове , трябва да стане като тавичка от тесто :) и слагаме плънката . Предварително сме си оставили малко сурово тесто за лентите които се слагат отгоре. Печем на 180 гр. и сервираме студена .  Да ви е сладко! Чаоооо ! 


1 коментар: