Килограм дребни лукчета се обелва с малко рев разбира се и се накисва за час в студена вода . В тенджерка слагате да заври литър оцет, 300 мл. вода, зърна чер пипер, дафинов лист . Прибавяте лукчетата във врящата марината за 3-4 мин. Изваждате и оставяте да се оцедят и изстинат. Приготвяте нова марината от 1/2 л оцет, 150 мл. вода, 1 с. л. едра морска сол . Лукчетата се подреждат в буркани като помежду им се слагат дафинови листа и зърна чер пипер . Заливате бурканите с врящата марината, затваряте и обръщате бурканите с капачката надолу . Когато изстинат прибирате на хладно . Тези лукчета приготвям карамелизитани за гарнитура на печени меса . Опитайте и вие!
11.10.2011 г.
Кисели мариновани лукчета
Килограм дребни лукчета се обелва с малко рев разбира се и се накисва за час в студена вода . В тенджерка слагате да заври литър оцет, 300 мл. вода, зърна чер пипер, дафинов лист . Прибавяте лукчетата във врящата марината за 3-4 мин. Изваждате и оставяте да се оцедят и изстинат. Приготвяте нова марината от 1/2 л оцет, 150 мл. вода, 1 с. л. едра морска сол . Лукчетата се подреждат в буркани като помежду им се слагат дафинови листа и зърна чер пипер . Заливате бурканите с врящата марината, затваряте и обръщате бурканите с капачката надолу . Когато изстинат прибирате на хладно . Тези лукчета приготвям карамелизитани за гарнитура на печени меса . Опитайте и вие!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
на тия лукчета им станах голям фен :)) обаче последният път, ги прекарамелизирах...като човек без опит, естествено :))
ОтговорИзтриване:))) не вярвам да са останали неизядени даже и прекарамелизирани :))...и аз съм го правила :)
ОтговорИзтриванеаааааа, всичко се изяде :)))
ОтговорИзтриване