11.10.2011 г.

Кисели мариновани лукчета


  Килограм дребни лукчета се обелва   с малко рев разбира се и се накисва за час в студена вода . В тенджерка  слагате да заври литър оцет, 300 мл. вода, зърна чер пипер, дафинов лист . Прибавяте лукчетата във врящата марината за 3-4 мин. Изваждате и оставяте да се оцедят и изстинат. Приготвяте нова марината от 1/2 л  оцет, 150 мл. вода, 1 с. л. едра морска сол . Лукчетата се подреждат в буркани като помежду им се слагат дафинови листа и зърна чер пипер . Заливате бурканите с врящата марината, затваряте и обръщате бурканите с капачката надолу . Когато изстинат прибирате на хладно . Тези лукчета приготвям карамелизитани за гарнитура на печени меса . Опитайте и вие!

3 коментара:

  1. на тия лукчета им станах голям фен :)) обаче последният път, ги прекарамелизирах...като човек без опит, естествено :))

    ОтговорИзтриване
  2. :))) не вярвам да са останали неизядени даже и прекарамелизирани :))...и аз съм го правила :)

    ОтговорИзтриване