1,5 кг. обелени скилидки чесън
1 л. оцет
100 гр. кафява захар
3 ч. л. сол
семена кориандър
семена копър
дафинови листа 3-4
зърна чер пипер
клонки персен розмарин
зехтин
Оцета заедно с литър вода ,дафиновите листа , черния пипер,солта и захарта завират на котлона . Прибавете скилидките чесън и оставяте за ври 3 мин. Смъквате от огъня и забравяте всичко за 24 h.:)
На следващия ден отново слагате да заври всичко за 4 мин. Насипвате горещо в буркани като слагате между скилидките семената копър и кориандър, розмарина и зърната чер пипер. Наливате зехтин , затваряте и прибирате на хладно .
Страхотни са! Много ще ми се осладят даже, записвам си рецептата! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЖани , ще ти харесат :) .... редовно ''жъна''успех сред гостите си с тези чесънчета и с маринованите лукчета :) Докладвай :) после усладиха ли ти се :))) ...Прегръдки и от мен и весела неделя:)!
ОтговорИзтриване