26.10.2011 г.

Пица с песто дженовезе и моцарела

   
      Всеки има своя предпочитана рецепта за тестото за пица . Ето и моята :
 250 мл. вода (хладка) 
20 гр. мая
50 мл.зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
брашно колкото поеме

  От изброените продукти замесвате меко тесто ,което оставяте да втаса около час. Разточвате втасалото тесто върху хартия за печене , надупчвате с вилица и слагате в загрята фурна . Печете пицата до  полуготовност, изваждате от фурната и намазвате на дебело с паста дженовезе. Прибавяте нарязаната моцарела и доматките и връщате във фурната за доопичане . 
                                                     Добър апетит :)))!!!       

3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. а тук има вода, но няма брашно:!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче , ама нали съм написала ''брашно колкото поеме '' .....:)

    ОтговорИзтриване