9.08.2012 г.

Гратин от тиквички

На какво ли не са подложени горките тиквета ....и пържени и печени и варени .....тези са и от трите вида обработка.  На рецептата попаднах в стар брой на ''La cucina italiana'' . Оригиналната е с аспержи и тиквички ,но тъй като сезона на аспержите отдавна премина  реших ,че ще стане и само с тиквички . Количество на продуктите няма да посочвам ,ще изброя само какво ви трябва за да я приготвите . 

Продукти : 
тиквички 
яйца 
прясно мляко 
пармезан 
сол 
зехтин 


Няма нищо сложно и ако ви изглежда на пръв поглед пипкаво , не е така.
Нарежете тиквичките на дълги четвъртинки . Една от тях нарежете на тънки ленти . 
В загрято олио изпържете четвъртинките за по 3-4 мин. Извадете ги и сложете върху кухненска салфетка  за да отстраните излишната мазнина . 
Лентите от тиквички кипнете за 2-3 мин. в подсолена вода . 
В средата на всяка лента слагайте по 3-4 четвъртинки от изпържените тиквички . Съберете лентата на пръстен и наредете в подмазана с олио тавичка така приготвените снопчета . Може да направите и втори ред. Разбийте яйцата с прясното мляко , посолете и добвавете настъргания пармезан . Излейте сместа върху тиквичките и печете на 200 гр. докато придобият златист загар . 
Това е цялата рецепта...да ви е сладко :) ! Чаоооо и хубав четвъртък :* !



                                        За колекцията ''Време е за тиквички и патладжани''


      http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html                                         

15 коментара:

  1. Ще ни е хубав Четвъртъка с тази вкусотийка определено!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  2. Това на снимките тиквички ли е или патладжани?

    ОтговорИзтриване
  3. Иве, толкова апетитно ни ги предлагаш !!!!!
    Прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Много симпатични снопчета си оформила-а и така примамват...
    Хубава вечер мила-целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ,Дани ,Жижи :) ...хубава вечер и на вас!

    ОтговорИзтриване
  6. О,Ивана, и ти си на тиквена вълна....Обаче тези твои букетчета от тиквички направо ме сразиха, страхотна идея.
    Усмихни се на Италия от мен!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. Ванюша,наистина оформлението пасва на стръковете аспержи,но и така си е пак абсолютно идеално!Много ми харесва,особено златистата пелена!
    Прегръдки и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  8. О, страхотно, това е от моите ястия и не са ми въобще пипкави! Страхотно, Ив! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Точно така Ванче, да внесем малко разнообразие в сервирането на тиквичките!То тиквата си е тиква, ама така поднесена, първо храни окото и след това стомахчето!
    Чао и хубав петък пък от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Изчетох всичките 14 коментара,но не открих никой който да ги е изпробвал.Не готвите ли бе момичета?Моята жена пък е голяма стопанка-върти цялата къща.Реших и аз да я изненадам веднъж да и зготвя нещо,изчетох много форуми с рецепти,но на всякъде прегръдки целувкии мили думи,"колко вкусно","колко ароматно"но "ще го изпробвам някой път".Вие жените сте странни хора как можеш да кажеш,че нещо е ароматно,вкусно....без да си го изпробвал/не говоря за този сайт/?Така убиждате авторката на рецептата,а тя е вложила толкова усилия веднъж да го приготви и второ да го публикува.Като го изпробвам ще пиша най-малко от уважение към авторката какво се е получило!А не като една госпожа с котка дето я срещам в толкова много форуми и на всякъде само прегрътки и целувки раздава,така ли веднъж не изпробва някоя рецепта?

    ОтговорИзтриване