11.10.2011 г.

Щрудел от бутер тесто с ябълки

      Много лесна и вкусна рецепта! 
 Един лист бутер тесто се разделя на две равни части . Едната част се нарязва така както е показано на снимката .Върху другата се нареждат нарязани на тънки филийки ябълки,поръсват се с канела и захар . Нарязаният лист се поставя отгоре върху ябълките ,притискат се леко краищата. Щрудела се намазва с жълтък . Пече се в предварително загрята фурна на 190 гр.
 Топъл се поръсва с пудра захар и канела.
               Да ви е сладко с този чудесен десер!




6 коментара:

  1. О, благодаря за тази лесна рецепта! Задължително ще го пробвам. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, с линия в ръка ли го ряза :)) то направо като фабрична изработка...

    ОтговорИзтриване
  3. :))Бе то и аз се чудя как станаха така еднакви ...:))това на шега, но иначе не е много трудно ,всъщност не съм правила по лесен сладкиш :) !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Лелеее, чудесен направо!Още утре ще си го направя!
    Толкова лесно изглежда Ванче! Много си идейна :)
    Прегръдки топли !

    ОтговорИзтриване
  5. Правила съм го със сладко от кайсии,вместо ябълки-също става страхотен.

    ОтговорИзтриване