3.05.2012 г.
Папарделе с бекон и грах
Продукти за една порция: 100 гр. бекон , 100 гр. грах , 80 гр. папарделе(паста) , 50 мл. сметана , 50 мл. зеленчуков бульон, сол , чер пипер , зехтин .
Загрейте зехтина и сложете нарязания на тънки лентички бекон . Запържете до златисто . Прибавете граха и налейте бульона . Посолете леко и поръсете с черния пипер. Задушавайте на умерен огън докато остане на мазнина .
Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката . Прецедете и с помощта на вилица направете гнездо от папарделите . Изсипете в средата бекона с грах .
Добавете сметаната и сервирайте веднага . Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Вкусотия!
ОтговорИзтриванеТолкова е апетитно :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Ваня!
Не съм се сещала за паста с грах, добре ми звучи, Ванче, а и супер изглежда! :)
ОтговорИзтриванеКакви са тези нови пасти, Ийв:):):), все непознати и интересни нещица показваш! Сигурно ще приложа рецептата за спагети, че тук не знам къде да търся тези чудеса. Приятна вечер!:)
ОтговорИзтриванеМоже и за спагети ,Кате ....и така съм ги правила :)!:* !
ИзтриванеСупер, Ивана!Много ме радваш с тези италиански предложения!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета :) ...Хубава вечер !
ОтговорИзтриванеВанче тези италиански вкусотии са ти страхотни винаги много добре поднесени и апетитни!
ОтговорИзтриванеЦЕЛУВКИ!
Сега пък папарделе....ама щом става с други пасти,няма да се лутам из магазините.Много добре изглежда,Ванче...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Благодаря Зиче , Жижи ..хубав ден и целувки от мен :)!
ОтговорИзтриванеМного вкусно отново,Ванюша!Паста ли е,веднага ме грабва!
ОтговорИзтриванеХубав ден!