3.05.2012 г.

Папарделе с бекон и грах


Продукти за една порция: 100 гр. бекон , 100 гр. грах , 80 гр. папарделе(паста) , 50 мл. сметана , 50 мл. зеленчуков бульон, сол , чер пипер , зехтин .
Загрейте зехтина и сложете нарязания на тънки лентички бекон . Запържете до златисто . Прибавете граха и налейте бульона . Посолете леко и поръсете с черния пипер. Задушавайте на умерен огън докато остане на мазнина . 


Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката . Прецедете и с помощта на вилица направете гнездо от папарделите . Изсипете в средата бекона с грах . 
Добавете сметаната и сервирайте веднага . Да ви е сладко! 


11 коментара:

  1. Толкова е апетитно :)
    Хубава вечер, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм се сещала за паста с грах, добре ми звучи, Ванче, а и супер изглежда! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Какви са тези нови пасти, Ийв:):):), все непознати и интересни нещица показваш! Сигурно ще приложа рецептата за спагети, че тук не знам къде да търся тези чудеса. Приятна вечер!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може и за спагети ,Кате ....и така съм ги правила :)!:* !

      Изтриване
  4. Супер, Ивана!Много ме радваш с тези италиански предложения!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ,момичета :) ...Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  6. Ванче тези италиански вкусотии са ти страхотни винаги много добре поднесени и апетитни!
    ЦЕЛУВКИ!

    ОтговорИзтриване
  7. Сега пък папарделе....ама щом става с други пасти,няма да се лутам из магазините.Много добре изглежда,Ванче...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Зиче , Жижи ..хубав ден и целувки от мен :)!

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно отново,Ванюша!Паста ли е,веднага ме грабва!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване