7.10.2011 г.

Сардини печени върху домати


Обожавам риба :) .... мога да я хапвам даже за закуска..:)))Затова я и готвя често . Тези сардинки станаха много вкусни  , а с препечените филийки намазани със зехтин и натъркани със скилидка чесън бяха нашата вечеря в един топъл летен ден . Ето и как се приготвят :
            Пресни сардини се почистват от главата и средната кост  . Приготвя се плънка от трохи хляб намокрени с прясно мляко, натрошено сирене или кашкавал , сардините се овкусяват с чер пипер , сол . В средата им се слага от плънката и сардинката се завива на руло .Забожда се с клечка за зъби . В тавичка се нареждат дебели резени домати , рулцата се поставят отгоре , поливат се със зехтин и се пекат на 180 гр. :)) Да ви е сладко :) !!!


1 коментар:

  1. Недей изкушава хората, че май в България няма сардини! Хората едвам намират да си купят замразена хамсия :))))))))
    На мен ми е любима. Даже днес направих маринована, в зехтин и малко оцет, за мезе.

    ОтговорИзтриване