26.05.2015 г.

Пияно реване


Продукти за 6 порции:
150 гр. захар
4 яйца
200 гр. брашно
щипка канела
за сиропа:
600 мл. вода 
200 гр. захар
1 к.ч. ром
2-3 с.л. лимонов сок
за гарниране:
захаросани череши
листа от прясна мента 



В купа изсипете захарта, добавете яйцата и разбийте с миксер на пухкав крем. На малки порции изсипвайте от брашното като бъркате с дървена лъжица от долу на горе. Ароматизирайте с щипка канела. Намажете обилно правоъгълна тавичка с краве масло. Изсипете приготвената смес и изпечете реването на 190 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Оставете го да изстине в тавичката. Смесете водата и захарта в тенджерка и сварете сироп за около 10 мин. Изключете котлона и добавете рома и лимоновия сок. Нарежете реването на порции и сиропирайте. Украсете всяка порция със  захаросана черешка и листенца прясна мента. 
Свеж и много лесен десерт ..... да ви е сладко:)! 
От мен чаооо с прегръдка! 


7 коментара:

  1. Ех, Ивана, винаги ме изненадваш- не бях и чувала са подобно реване. Да ми е сладко;)Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо тези дни си мислех за онзи сиропиран десерт с ром, онази баба, която сподели преди време и толкова ми се услади :). Не бих отказала и от тази сладост, Ив! Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам реване, и твоя пиян вариант ми харесва също.

    ОтговорИзтриване
  4. Мм, акордьорът си знае от работата - пианото реване е настроено оптимално и приятното настроение е гарантирано, както и насладата за всички сетива! :) Чудесно е, Ивана! Не съм се сещала досега да го опивам, макар че си падам по алкохолни десерти. Веднага ще се изпробва - у дома си имам един фен на реването и ще му го поднеса с бонус. ;)
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Уау ... умееш да предизвикваш облизване пред монитора :)

    ОтговорИзтриване