13.02.2018 г.

Гевречета сърца-Cuoricini morbidi


Честит Св. Валентин, влюбени хора! 
Изненадайте любимия  човек с тези вкусни гевречета сърца! 
Бъдете здрави и се обичайте!  



Продукти:
300 гр. брашно
120 мл. прясно мляко
1 яйце
10 гр. мая от кубче
1 равна ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
2 ч.л. зехтин


Пресейте брашното в купа.  Добавете солта,  яйцето и зехтина. Разтворете маята и захарта  в топлото прясно мляко. Излейте при брашното и замесете меко тесто. Сложете го в купа, отгоре намажете с 1 ч.л. зехтин. Покрийте купата с найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. На набрашнена повърхност разточете лист с дебелина 3-4 мм. От тестото изрежете различни по големина формички сърце. Срежете по едно от гевречетата сърца и подпъхнете в друго за да ги направите по двойки. . Наредете в тава застлана с хартия за печене.  Намажете повърхноста на гевречетата със зехтин и поръсете с иглички розмарин ( моите изпопадаха).  Оставете отново тестото за 20 мин. да си почине. Изпечете в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор до приятен загар. 
Да ви е сладко и влюбено! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Ивана, здравей, мила!
    Чаках ти новата рецепта, защото много ги харесвам, всичките. А казах ли ти колко хубаво ги оформяш визуално, не съм, казвам ти!! Прекрасни са! Благодаря ти за споделеното!
    Ивана, пише в рецептата: ...."добавете солта, яйцето и зехтина" който е по рецепта само 1 ч . л. , а по -надолу пише отново намажете тестото с 1 ч . л. зехтин, това означава че са общо 2 ч . л . зехтин, нали така? Питам, защото винаги изпълнявам точно рецептите които си свалям, да нямам пропуски някъде. Благодаря , ако отговориш. И последно ще ми разрешиш ли да я пробвам и публикувам като съответно напиша източник, т.е. твоето има и кулинарен блог.
    Сърдечен поздрав! Мария

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Мария и честит празник!
    Благодаря ти за ласкавите думи! Радвам се, че харесваш и най-вече правиш рецептите ми! Това за мен е голям комплимент! Благодаря отново!
    Колкото за зехтина, ще добавя още една ч.л. в рецептата, не написах защото винаги мажа тестото с малко зехтин, докато чакам да втаса. Така не изсъхва отгоре, а аз помислих, че се подразбира. Извини ме за пропуска.
    Разбира се, че може да публикуваш рецептата, държа само да има винаги активен линк към блога!
    Поздрави и хубава сряда! :)

    ОтговорИзтриване