20.02.2018 г.

Хрупкави пържени спирали - Stelle filanti di carnevale


Както винаги и тази година ви предлагам ''след карнавал рецепта'', но от сладките на Мария не можах да се доредя и направя по-рано моите! В България обаче  закуските  често   са пържени така, че и без карнавал (Заговезни)  който не пости може да се смърси с тези хрупкави карнавални спирали! :) Рецептата е от тук!


Продукти:
за тестото:
400 гр. брашно
30 гр. захар
50 гр. рикота
1 яйце + 1 жълтък
1 к.л. бакпулвер
 настърнана портокалова кора
40 мл. прясно мляко
и още:
олио за пържене
пудра захар 



Пресейте брашното с 1 к.л. бакпулвер и щипка сол в купа. Добавете захарта, яйцето и един жълтък, рикотата, прясното мляко и ароматизирайте сместа с настърганата кора на половин портокал.  Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Замесете меко тесто. Загънете го в найлон и оставете за 20 мин. за да се отпусне. Колкото е по отпуснато тестото, толкова по-лесно се работи с него.  На леко набрашнена повърхност разточете лист с дебелина 2-3 мм. Нарежете на ленти с ширина 1 см. Сега тук има малка трудност, защото не знам дали в България се продават такива цилиндри (в Италия ги използват за каноли), но съдейки по рецептите в нета сигурно ще намерите. Намажете леко цилиндрите с олио (само за първия път). Увийте лентите малко по-приближени от моите (при пърженето се разтварят) и изпържете в загрято олио до златисто. Пържете ги по две в съда, извадете на салфетка и така със следващите докато свършите лентите.
 Може да ви изглежда пипкаво и бавно, но не е така. 


Поръсете топлите  спирали с пудра захар! 
Да ви е сладко :)! Чаооо!  


7 коментара:

  1. Много, много апетитни!
    И следващият път като си дойдете в БГ искам такива тръбички :)
    Прегръдки! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни спирали! Красота! Цилиндри си имам точно за каноли са, купих си ги от Флоренция, така че това ми отпада, но идва сложното, не зная дали ще мога да си спретна, защото канолите които приготвих с огромно желание не станаха така красиви както ги правят в Италия, а ги започнах с огромно желание, стана нещо, но не съвсем...разочароващо..
    Перфектна си!
    Поздрав най-сърдечен! Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария!
      Съвсем не са трудни тези спирали, само изглежда така, ако решиш ще се справиш!
      А аз още не съм правила каноли, Роберто не обича пълнежа им колкото и да са хубави, но някой ден ще си направя ей, така да си имам рецепта в блога! :)
      Поздрави и хубав утрешен ден!

      Изтриване
  3. Поздрави и от мен!
    Рецептата и наистина много интересна,
    ще се опитам да ги направя след Великден.
    Приятен ден и късмет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. рецептата Е ... -
      извини ме за правописната грешка, но и кафе не съм пила.
      Усмивки, Ив!

      Изтриване
    2. Благодаря, Боряна:) извинена си!
      Да ти е сладко след Великден, а засега леки пости!
      Поздрави!

      Изтриване