12.10.2011 г.

Картофено руло с гъби

               Продукти:


0.500 кг. картофи, 80 гр. брашно,2яйца + 1 жълтък, 350 гр.гъби (горски),50 гр. пармезан,40 гр.краве масло,скилидка чесън, сол, чер пипер , чубрица.
 Картофите се сваряват в посолена вода , паситар се да станат на пюре и към тях се прибавят яйцата+ жълтъка, брашното , настъргания пармезан, чубрицата . Посолява се ако е необходимо . Всичко това се обърква и се разстила на хартия за печене обилно намазана с мазнина . Втиганче са сипва малко зехтин , прибавя се нарязаната на ситно скилидка чесън , гъбите и черния пипер .Посолява се и се оставя да се задуши 10 мин. Готовата гъбена смес се разстила върху картофената . 
Внимателно с помоща на хартията се завива на руло . Краищата се завиват като бонбон (показано е на снимката ) и рулото се поставя в достатъчно широк съд . Налива се чаша вода . Съда се захлупва и рулото ври на слаб огън 35 мин. Изважда се от водата , освобождава се от хартията и се поставя в чиния за сервиране . Преди поднасяне се полива с разтопеното краве масло и настърган пармезан . Вкуса се допълва чудесно със зелена салата .:) 
             Добър апетит :) !                                                                              




2 коментара:

  1. с какво да можем заместим пармезана...с кашкавал?

    ОтговорИзтриване
  2. :) с кашкавал .... а може и да не го слагаш , не е беда :) Или върху гъбите може да нарежеш една моцарела :)

    ОтговорИзтриване