4.10.2011 г.

Качамак с прясна наденица и гъби


 
                                                   Качамак с прясна наденица и гъби 
                                         
                Рецептата за приготвянето на качамака е същата : в литър студена вода се слагат 
                   8-9 с.л. царевично брашно и шепа бяло брашно , посолява се и се вари при като 
                    се бърка непрекъснато до сгъстяване. В отделен съд запържваме глава лук
                     наденицата нарязана на парченца , добавяме малко бяло вино и гъбите,  
                       посоляваме ,захлупваме с капак и задушаваме на слаб огън . Качамака 
                        изсипваме във форма за кеск ,изчакваме да се охлади и обръщаме в 
                         чиния. В средата изсипваме топлата наденичка с гъбите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар