22.10.2025 г.

Ябълков кейк с орехи


Продукти:
250 гр. брашно
120 гр. бяла захар
1 с.л. кафява захар
250 гр. кисело мляко
70 гр. слънчогледово олио
3 яйца
3 ябълки
сока на един лимон
1 пакетче бакпулвер
щипка сол 
100 гр. едро нарязани орехи 
ванилия, канела
 

В купа счупете яйцата, прибавете захарта и разбийте за 5 минути. Налейте олиото, добвете киселото мляко. В друга купа смесете брашното, щипка сол, бакпулвера, една ванилия, щипка канела. Нарежете две от ябълките на кубчета, полейте със сока на един лимон. Към течната смес прибавете на порции сухата като бъркате докато всички продукти се хомогенизират добре. Прибавете нарязаните ябълки и орехи. Изсипете така приготвената смес в продълговата форма 30/12 см. Подравнете и наредете резани от останалата ябълка. Поръсете с една супена лъжица кафявата захар. 
Изпечете кейка на 180 гр. в загрята фурна до приятен загар. Пробвайте за готовност с дървено шишче. 
Да казвам ли колко са вкусни сладкишите с ябълки и орехи? :) 
Да ви е сладко! До скоро! 




Няма коментари:

Публикуване на коментар