Ако обичате като мен фрикасе тази рецепта ще ви хареса много!
Стана чудно вкусно, затова опитайте!
Продукти за две порции, както винаги едната за мен, а другата пак за мен:)
350 гр. дребни гъби култивирани печурки
2 с.л. брашно
40 гр. карве масло
3 с.л. зехтин
щипка черен пипер
щипка магданоз
за застройката:
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко
Измийте и нарежете на филийки гъбите. Сложете ги в литър подсолена вода и сварете до готовност. Използвайте малки гъби вътрешноста им е още бяла, големите ще направят бульона тъмен, а оттам фрикасето ще добие неособено приятен тъмен цвят. В удобна тенджерка разтопете кравето масло със зехтина. Запържете две с.л. брашно до златисто. Изпържете добре брашното за да няма фрикасето вкус на сурово брашно. Налейте от бульона в който са вряли гъбите и бъркайте енергично с телена бъркалка за да хомогенизирате добре фрикасето. Гъстотата му трябва да бъде като рядка боза. Сложете гъбите, подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.
Разбийте за кратко един жълтък с две с.л. кисело мляко. Излейте го във врящото на слаб огън фрикасе, разбъркайте няколко мин. и отдръпнете от огъня. Поднесете фрикасето поръсено със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко! :) Чаоооо!
Като малка хич не обичах фрикасе, а сега го обожавам! Страхотно ястие, Ваня, благодаря за рецептата и подсещането за това чудесно ястие 😘!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Сонче!
ИзтриванеЩе се радвам да опиташ, чудесно и лесно ястие!😘
Страхотна рецепта! Облизахме си пръстите. Горещо препоръчвам! Благодаря Ви за рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Тони!
ИзтриванеМного ми харесва когато някои сподели вкуса ми, за такива коментари списвам блога!🙂
Радвам се, че сте си хапнали вкусно!
Хубави събота и неделя!🙂
Ваня,
ОтговорИзтриванене сме почитатели на фрикасето, но тази рецепта ми хареса много и ще я приготвя.Дано се хареса у дома.
Поздрави !
Фрикасето е много вкусно, Ели! Препоръчвам ти да го опиташ!
ИзтриванеХареса ми не само рецептата, но и разпределението на порциите от това вкусно ястие:)
ОтговорИзтриванеЧудесно обяснена рецепта!
ОтговорИзтриванеИзобщо не бях обръщала внимание на вътрешността на дребните гъбки, може би защото купувам по-едри, а от там и по-тъмния цвят на ястията, което ми беше неприятно! Сега си обясних защо!
Благодаря Ви за тази подробност!
Ще се съобразявам с това!
Харесва ми всичко, което публикувате! Това е и моят вкус!
Роси Димова (Rosarioo Dimova)
Благодаря, Роси! Радвам се, че съм била полезна! Да Ви е сладко с рецептата ми! ❤️
Изтриване