4.04.2012 г.

Брускети с бекон и горгонзола и изпълнената задачка от Еликсирчето



Едно лесно предложение за вечеря -вкусно ,апетитно и бързо :).....Нарежете по- стар хляб на филийки . Запечете ги за 5 мин. в силно загрята футна . Извадете и топли ги натъркайте със скилидка чесън . Сложете върху всяка филийка по парче тънко нарязан бекон и малки парченца горгонзола. Върнете отново във фурната да се запече бекона и да се поразтопи сиренцето и.... да ви е сладко :))) !!!


А аз със следващите снимки отговарям  с голямо удоволствие на задачката на Роси от http://kulinarenelixir.blogspot.it/ да покажа и моите подсказки :))...разбирай списания и книжни на кулинарна тема .....това е цялото ми богатство   :)),а останаха и няколко камарки от списания които не снимах ... ...:)


''in Tavola'' - ''на Масата''....


......следва ''Subito pronto '' - ''Готово веднага'' едно от любимите ми 


                                     ''Cucinare bene''- ''Готвя добре'' друго мое любимо





                                             ''Cucina moderna'' - ''Модерна кухня''



                                                        ''La cucina italiana'' - ''Италианска кухня''



                                             Тук са събрани сборни книжлета :)


''Цар Кулинар '',''Царица Къщовница'' , ''Вкусотии в чинии'' - всички от 2000 год. ,които си донесох от България и ми липсваха много тук :). 


Имам и някои книги от които ''Cucinare L'enciclopedia della cucina''- разгръщам почти всеки ден:)...и все намирам нещо което не съм видяла преди :))



А това е любимото ми тефтерче за рецепти ...изработено и подарено ми от моята дъщеря Наталия ...може да видите какви ги върши :)) тя в блога и http://natknat.blogspot.it/.
Благодаря ти ,Наташке :* ..без твоята помощ нямаше да  се справя сама със създаването на блога:) ..



Тъй като въпроса в оригинал е ''Какво имате на нощното шкафче?'' и тръгва от http://vale-cooking-and-fun.blogspot.it/ блога на Валентина показвам и моето нощно шкафче ,но при мен списанията са около шкафчето :))...


А това са последните ми придобивки :)...купени вчера и брускетите от днешната рецепта са от  едно от  тях....:) И накрая съм любопитна и очаквам с нетърпение да видя какво имате вие  .... http://bybyskingdom.blogspot.it/ - Ради( знам за една книжка от 900 стр. :)
http://mycandykitchen.blogspot.it/ - Кате ,...
http://mysweethobby.blogspot.it/ -Соня...
http://elija-cooking.blogspot.it/ -Ели....
http://traianaskitchen.blogspot.it/ ...Траяна...
                               Чаооооо и лека и спокойна вечер :) !!!

12 коментара:

  1. Страшна вечеря, Ивче!Бърза и вкусна! Ще се включа в задачката, още през уикенда ще снимам:)Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е вечерята, Ваня!Изглежда толкова вкусно!Приемам задачката и скоро ще се отчета!Хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Бингоооооо!Ама знам кого да поканя да се влючи ,а?
    Подозирах,че имаш прилична колекция по огромното желание,което имаше относно Кулинарната енциклопедия,но.....признавам,ти ме разби!Разби,разби,разби!Леле,Ивана,ако имах всичко това имаше да разглеждам като омагьосана,страхотни списания и книги,толкова цветни и толкова много,уаааааау!
    Наистина са ти страст,личи си!
    А за дъщеря ти сега разбирам и откривам блога и заниманието й и честно да ти кажа трудно ще намеря достатъчно силни думи да опиша колко много съм впечатлена!Да кажем...колкото от твоята невероятна колекция от подсказки!
    Тя има огромен талант и усет,картичките й са....уникални!
    Прегръщам ви и двете!
    п.п.То затова аз не мога да ти спогна на публикациите...при толкова подсказки :).

    ОтговорИзтриване
  4. Еха, страхотна колекция! Брускетите са супер!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна идейка наистина, бих добавила и малко масълце и черен пипер :) Чудно е!
    А тези списания и книги са истинско съкровище!

    ОтговорИзтриване
  6. Много апетитни брускети,Ваня!Страхотна колекция от кулинарни списания и книги,беше ми интересно!Поздравления за дъщеря ти и нейните вълшебства!
    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох,Ваня, така се развълнувах , че и аз съм включена, за първи път , в някаква игра-щафета, че за малко да пропусна да коментирам твоята колекция!Наистина е впечатляваща и мечта за всеки кулинар! Ясно откъде са чудесните италиански рецепти , продължавай да ни радваш!
    А за прекрасните занимания на дъщеря ти, за които сега разбрах от твоя пост, мога само да те поздравя, че е такъв артист и творец!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Ив, откъде да започна, бе душа?! Брускетите ми замаяха главата! Тефтера ме грабна, още повече, че и аз си мечтая за един, а пък факта, че си майка на този талант... направо съм изумена. А пък кулинарните ти книги и списания ме карат да мечтая:)Освен това си ме включила в едни приключения... Ще може ли само да ми поясниш: какво трябва да покажем?:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ваняяя, брускетите са чуднички! Бих си хапнала повече от една, само да достигна чинията! А колекцията ти от книжки и списания, буди леки нотки на благородна завист. Моята колекция е достаа по - малка или по -точно, часта, която е при мен, но ще ги снимам и покажа. Поздрави и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  10. :))) колко съм доволна , че ви хареса колекцията ми от книжки и списания :) ! Благодаря ви ,момичета !
    Роси , в края на май ще се прибера за 2 седмици в Б-я и жива - умряла ще намеря енциклопедията :))!
    А Наташка е много талантлива наистина и готви също така превъзходно ! Благодаря ви и от нейно име :) ! Кате , покажи какви готварски книжки ,списания и писания :) имаш , това е само !
    Хубава вечер ,дами ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  11. Ванче ама какви са тези брускети очите ми останаха в тях.
    Страхотна библиотека имаш браво на тебе аз всичко съм потулила и даже не знам къде са готварските ми книги.Само една скоро изкарах но ще ви я покажа в някоя публикация.
    Гушкам те силно мило приятелче!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Брускетите са много апетитни,а колекцията ти от кулинарни книги и списания е ...впечатляваща,изумена съм,незнам как да се изразя даже.Къде ги съхраняваш,за да ти е всичко под ръка?И аз навремето купувах много списания,но всичко ми е на село,нямам място.Благодаря,че си ме включила в твойта задачка,ще се включа с каквото имам тук.Това между другото е много идейно,не съм се сещала досега,да се поразрови човек и да си видя каква кулинарна литература има.Но пък съм си мислела някой ден да си снимам инвентара-кухненските джунджории,формички разни,че повечето ги вадя по веднъж в годината и забравям какво имам в наличност.Ох много се разприказвах.Чао и Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване