10.04.2012 г.

Ягодов ликьор и история с котки


Обичам да правя ликьори и когато попадна на някоя рецепта бързам да я направя . Тази взех от фейсбук страницата на ''BellaDonna'' . Ликьора правих миналата година ,но все още е ароматен . Ето и рецептата:


В шише с широк отвор сипвате 1 л. бял ром, прибавяте 400 гр. ягоди , 200 гр. захар, и 2-3 ванилии . Бутилката прибирате на тъмно за 2 седмици . 
Прецеждате и  прибирате отново е бутилка . 
                                                         Наздраве!


Рецептата днес е кратка , имам и място да ви се оплача как нямаме късмет с котките. .Който чете блога ми по-редовно може би си спомня за Мими (сивото коте от снимката ) която през есента беше удушена от 2 ловни кучета . Остана ни само Пипо рижия котарак  . Роби беше безутешен за Мими .





Не мина много  време и един ден си дойде с Роузи . Ей тая сладурана дето се чуди на снега. Милата тя да има болно сърце (не ми стига ,че моето хлопа от време на време) 
Умря преди месец ,доктора не можа да я спаси . 
И пак ни остана само Пипо , той един хубавец,няма като него друг. А отвън пролет вече, времето топло, слънцето грее, птичките пеят - време за любов!  Изпадна Пипо в любовно заблуждение по съседската котка и отиде заврян зет! Вече 15 дни го чакам да се върне, ама като знам как някои котки са същински кучки май загубих  надежда! 
Е,  това е ....Чаоооо от мен и голяма прегръдка!


19 коментара:

  1. Хахаха, разсмя ме , Ивче!
    Ликьорът е чуден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, ликьорче пак ааааа ?..сега ягодово ми вече наистина плачеш за гости .:)))
    Аз да ти кажа котки не обичам.... кучета обичам ама твоята история с тези котки ме разсмя истински. Отивай си търси любовника че лошо ти се пише:))))))))))))))))
    Прегръдки мила моя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче , търсим го мила тоз палавник :) , Роби обикаля като луд с колата ,че те съседите (най-близките) на по половин км. от нас, аз като шашава викам от прозореца по няколко пъти на ден ...ама нали знаеш - любов е то , не е шега :))) ! Целувки ,мила ми !

      Изтриване
  3. Ех, пък аз си донесох ликьор от горски ягодки от Италия-страхотен е, с малки плодчета вътре. И непременно ще опитам да направя, като твоя.
    божке, ама ние имаме едно котаче-голяма нимфоманка, как да ти я изпратя, че много искам италиански сватове....Нашата я оперирахме уж, обаче се разгонва /без да забременява/ през месец..пукам се от яд. Като се съберат тука разни любовници и ми се къса сърцето, дето не я оставят на мира. викам на мъжа ми, нали все за мастийки си мечтаете- ей ти на една!И нашето котаче е красавица и с френско възпитание и име -Мишел ма бел, ама пусто сте далече....
    Лека и палава вечер и на вас, и на котето!
    мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охооо готово.... и аз бих се радвала на един сватлък с български сватове :)...той нашият малко селски ерген , че ние сме в кампанията ( демек на село :)) ама може пък покрай френското възпитание на Мишел ма бел да се поокултури..:))
      Хубав ден ,Мари !

      Изтриване
  4. Ванче,черпи по един ликьор за булката де-зет,зет,ама ще ти доведе и булка по някое време.И аз не обичам много ,много котки,все ме е било страх да не ме нападнат с ноктите си.Виж,куче си обичам.Имахме си кокерче,но умря.Такъв е живота....
    Хубава вечер,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък затова въобще не се занимавам с домашни животни!Убедена съм ,че на тях не им е хубаво с нас!Дори куче на бетоловото вече нямаме защото ми е жал да го гледам как стои вързано на синджир,защото макар че там дворът е огромен, не можем да си позволим да го пуснем свободно.А другият негатив е , че животните живеят доста по-малко от нас и когато се привържеш, после ти в тъжно.
      Само трябва да си призная, че гледам една водна костенурка, оставена от най-малката ми дъщеря.И всяка пролет се заричам да я пусна в някоя река, но сърце не ми дава:)!Гледам я
      вече от 8 години!
      хехе, какво се разприказвах!лека вечер:)

      Изтриване
    2. Благодаря ви ,Живе ,Сонче ...То сега ни остана само кучето Били ,да се надяваме ,че няма да хукне и то нанякъде ,че с пролетта шега не бива:)))...Вярно е ,Сонче ,че като ги загубиш ,губиш частица от теб ,ама е толкова сладко да споделят живота ти :)...Прегръдки и за двете ви :* !

      Изтриване
  5. Ивче, сигурна съм, че Пипо ще се върне :) Няма по-хубаво от дома :)Аз имам същият красавец у дома, който има дълготрайно влечение към една девойка от съседен апартамент и всеки ден се чудя кога ли ще реши, че любовта е по-силна от гравитацията и ще се опита да стигне при нея.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано се върне ,Габи , че дворът е пуст без него ! Поздрави за вашия хубавец и се надявам да има здрав разум и разбере ,че любовта както и гравитацията са опасни неща:)) ! Прегръдки !

      Изтриване
  6. Много ме разсмя историята с котки :-)
    Ликьорът ти е страхотен. Много обичам такива плодови - от ягоди, от малини, от праскови... от каквото има, стига да е сладко :-)...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Благодаря ,Дени ! И аз така ги обичам разни плодови ...Преди години правех един ликьор като започнеш от първите плодове ,че до есенните ...спомням си ,че му казвахме ''амброзия '' чудесен беше ....може да направя пак , че сега си спомних за него докато ти разказвам :))...Прегръдки и хубав ден !

      Изтриване
  7. Ванче, представям си колко е ароматен този ягодов ликьор!
    А Пипо дано се върне по - скоро! Аз обожавам всякакви животни, зареждат ме много. Миналата година много неочаквано си отиде 8 годишния ни котарак, който обиколи света многократно с нас. Толкова много го обичахме и тъгата, която изживяхме беше огромна. Частица от сърцата ни си отиде с него. Къщата така опустя, че трябваше много бързо да вземем друго коте. Сега си имаме един Чочо Джуниър, който онзи ден стана на годинка, голям е дивак и непослушник, но си го обичаме безкрайно много. Отплеснах се малко, но животинките са ми слабост! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всички ни казват ,че щял да се върне като се напалува :)) ..дано ! Ако ли не ,ще си вземем пак 2-3 котенца ,че аз не мога без тях :) ! Ама нали знаеш ,новите никога не могат да заместят предишните ! Хубав ден ,Ради ! Прегръдки !

      Изтриване
  8. Ох, това ликьорче, нищо, че е сутрин ще си топна пръстчето:) Ах, Ив, какви котешки истории разказваш:) Хем ми е мъчно, хем ми е смешно:)Пипо да го поздравиш от мен като го видиш!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате , благодаря мила ! Дано го видя :)и аз се надявам :) ! Целувки и хубав ден !

      Изтриване
  9. Много добре звучи това ликьорче,обичам плодови напитки,мисля,че ще ми допадне на вкус,затова обичам и вашето Fragolino,иначе вино не пия,но това ми допада заради ягодовия вкус.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, много мъчно... Съжалявам за котенцата, а за плейбоя Пипо, предполагам, че ще се върне скоро :) Ходи, ходи по чуждо, ама ще си дойде. :)
    За ликьорчето - чудесно е! Не съм правила аз подобни - един единствен пробвах, ама що да не опитам и този. Нищо сложно няма. Само да попитам, колко време мога да го съхранявам преди да го опустоша?

    ОтговорИзтриване
  11. Може да издържи и година , ако не свърши предварително :)) ..

    ОтговорИзтриване