26.03.2013 г.

Милфьой - класическа рецепта


Направете си този десерт - класика ! Страхотен е ! Прави се много бързо и може да експериментирате с крема и плодовете само не изневерявайте на бутер тестото :) ! 
Рецептата от сп. ''Oggi cucino'' претендира да е класическа ,затова и заглавието оставих така ! 



Продукти :

250 гр. бутер тесто 
2 жълтъка 
200 мл. прясно мляко 
60 гр. захар
1 ванилия 
1 ч.л. нишесте 
1 ч.л. брашно 
100 гр. бита сметана 
пудра за поръсване 
плодове по ваш избор 




Нарежете бутер тестото на дълги правоъгълници или квадрати . Надупчете повърхността на всеки правоъгълник с вилица . Загрейте фурната на 200 гр. и изпечете тестото . Извадете го и оставете да се охлади напълно . 
В купа разбийте леко с вилица жълтъците и захарта , добавете брашното , нишестето и ванилията .На тънка струйка излейте млякото и сложете крема на умерен огън . Бъркайте докато сместа се сгъсти . Оставете да се охлади  Разбийте 100 гр. течна сметана .Прибавете я към охладения крем като бъркате внимателно от долу на горе . 



Сглобете сладкиша като редите изпечена бутер кора , крем и пак кора . Отгоре поръсете обилно с пудра захар и украсете с плодове по желание . За предпочитане от червенките :)...ягоди , малини , червено френско грозде ! 
Ако имате търпение и оставите сладкиша за ден на спокойствие ще се насладите на разкошен и много вкусен десерт :) ! 
                                                                      Да ви е сладко :) ! Чаоооо!



29 коментара:

  1. Прекрасно предложение! Искам само да попитам след като престои, омекват ли корите и лесно ли се реже? Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Зори ! Ами поомекнаха малко , но така ми харесаха повече:) ! А за рязането малко трудничко става , но не е некрасиво отрязаното парченце , аз не снимах такова , защото бързах :) ! , но ти си представи ,че режеш от тези пасти ''наполеони '':) !
      Хубава вечер ! Поздрав !

      Изтриване
    2. Веднага щом приключи диетата с която съм се заела ще го приготвя! В къщи много харесват сладкиша с круши и мъфините ти! Поздрави от Чезена!

      Изтриване
  2. Гладна съм, гладна съм! Изглежда шармантно и със сигурност е мнооого вкусен. Ще го пробвам.
    Чао, Ив! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Недей повтаря гладна , гладна ,ами идвай докато има :) !
      Благодаря ,Вили и да кажеш после дали ти хареса !
      Хубава вечер и на теб !

      Изтриване
  3. Ако пък си купите готови многолистни блатове,остава само да си направите крема.Направо тукашните домакини са мнооогоооо улеснени,но не пречи все да си се оплакват!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм виждала готови блатове ,Светле ! Но наистина домакините тук са много улеснени !
      А за оплакването май се оплакваме всички :) ! Хубава вечер , мила !

      Изтриване
  4. Чудено сладичко предложения Ванче.Хапвала съм по кафе сладкарници и си мислех,че се приготвя трудно.С ягодките в допълнение изглежда неустоимо сладкишчето. Ще го опитаме и у дома.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Танче ! Хич не е трудно ! Ще ви хареса :) !
      Поздрав и хубава вечер !

      Изтриване
  5. Ивче, пак ме целиш по слабото ми място :)) Изглежда толкова апетитно, а аз още се боря с една диета :)) Кремът само от жълтъците ли стана с този наситен цвят? При нас са едни бледи, бледи - никога няма да ми стане такъв слънчев. Залепнах за монитора, да знаеш :)) Чао и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти затова ли се покри ,щото си на режим ''диета'':) ! Чудех се къде изчезна !
      Аз всеки ден се събуждам с бодрата мисъл - ''от днес диета'' и мисълта ми изтрайва само до обяд , а така добре се чувствах миналата година със 7 кг. по-малко !
      И да цвета е само от жълтъците такъв :)! Благодаря ,Елти и успешна борба ,мила ,като знам колко е трудна съм с теб , да знаеш :* !
      Прегръдка и хубава вечер !

      Изтриване
  6. Ивче, толкова апетитно изкушение!
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Дани !
      Хубава вечер ! Прегръдка и за теб !

      Изтриване
  7. Ох, от сутринта го гледам това блаженство във ФБ и не мога да му се нагледам!!! Много обичам подобни десерти, а твоят е абсолютно неустоим!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Ив…стахотни снимки мила….за сладкиша не смея даже да си помисля обратното :)))
    Невероятно изкушение!
    Аз правих подобни пастички :)
    С прегръдка и пожелание за лека вечер от мен:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Дани ! Хубав утрешен ден ,мила ! Прегръдка най- сърдечна !

      Изтриване
  9. Невероятно бърз изглежда, за забързани домакини!Правила съм вегетариански милфьой с патладжани,но като десерт не.Такъва добра идея за уйкенда ми даде, Ив, че безкрайно ти благодаря за прекрасната рецепта!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче , аз пък за пръв път чувам такъв с патладжан ! Може ли да споделиш рецептата ?
      Благодаря ти и да ти е сладък уикенда :) !
      Хубав утрешен ден !

      Изтриване
  10. Прозвуча ми като паста "Наполеон" , а много я обичам. Чувала съм го този сладкиш, ма ей на, чак сега ми просветна. Ще го опитам,Ивана, несъмнено! Ледена прегръдка от София!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами ,Мъхче то нещо такова се получава само крема е друг :) !
      И аз не мога да те стопля с прегръдка , че и тук е стууууд :( !
      Целувка ти изпращам обаче :* !

      Изтриване
  11. Разкошен и вкусен десерт, лесен за направа! Ама трябва да го направи някои :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Не съм го правила,но пък много го обичаме!:)))
    Много го обичаме,а не съм го правила!:((((
    :)Ив,прегръщам те за красотата,която си сътворила!

    ОтговорИзтриване
  13. Уау, изглежда умопомрачително вкусно :-)!

    ОтговорИзтриване
  14. ММммм ,страхотен е и със сигурност ще се прави. Поздравления и за рецептата и за снимките.
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ,Тили ,
    Миленка ,
    Траянче,
    Зани ,
    Таня ....хубав ден ,дами !

    ОтговорИзтриване
  16. Ив,няколко пъти го мярнах този тотален разкош и добре,че и сега не пропуснах да намина да му се насладя и да те поздравя за разкошната рецепта!От страшно много време му се каня и аз,но да видим кота ще е.И какъв вкусен крем си му направила,екстра е!Поздрави пак!

    ОтговорИзтриване
  17. Изглежда изкусително, звучи лесно...Трябва да опитам!

    Поздрави за представянето!:)

    ОтговорИзтриване