17.09.2013 г.

Печена свинска рибица с бекон и ябълки


Много рядко пека месо , май почти само в случайте когато имаме гости . Затова и не съм специалист по месно печене . Все ми трябва рецепта и напътствия , щото може да ви се струва лесна работа да хвърлите парче месо във фурната , ама никак не е :) ! Рецептата за това печено намерих в сп. '' Cucina moderna '' ! 
Месото беше много крехко и ароматно от ябълката и бекона сигурно ....абе , справих се , хареса на всички , че и Роби изяде половин :) парче ! 

Продуктите : 
свинска рибица около 800 гр. 
200 гр. пушен бекон ( тънко нарязан ) 
1 - 2 ябълки 
сол 
чер пипер 
1 к.ч. бяло вино 
скилидки чесън 
клонче розмарин 
листа салвия 

Намажете месото добре със зехтин . Осолете го и поръсете с чер пипер . Отгоре наредете резени от ябълка и покрийте с ленти тънко нарязан бекон . Застелете тава с хартия за печене . Налейте в нея чашка зехтин , чашка вода , бялото вино . Сложете и всички подправки . Преместете месото в тавичката . 
Първия половин час печете на 170 гр. без да покривате с фолио . След това покрийте , увеличете фурната на 180 гр. и доопечете ( още около час )  като от време не време отваряте фурната  и поливате със соса от печеното . 
Поднесете с печени картофки или гарнитура по ваш избор . Аз бих хапнала и туршийка с това печено :) ....ама нямааа :( ! Наумила съм  си да направя обаче , особено като видях тази на Дани :) ! 

                                                                   Това е за днес ....Чаооо и хубав следобед ! 



6 коментара:

  1. Страхотно изкушение Ванче.И картофките в допълнение,вкусотия.Много ми харесва печена рибица,е и на манджорка става ама ми се свиди да сготвя така рибица,че е много скъпа.Виш за филе Елена,хич не ми се свиди.Отива на гости и при Дани,щом и хвалиш туршийката,да и се порадвам и аз.:)Хубава вечер ти желая Ванче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, този Роби... Колкото по-капризен, толкова повече да го обичаш, Ванче! :) Имам си го и аз същия хубостник, ама не мога без него. ;)
    А свинското изглежда чудесно! Много обичам чисто месо, което да ти представя вкуса си в цялата си прелест. А твоето е точно такова.
    Сърдечни поздрави, Ванче! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда, Ив! Не съм опитвала в съчетание с ябълка, но съм сигурна, че би ми харесало. Снимките ти отново са от вкусни, по-вкусни! Прегръдки, с пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошна рибица се е получила! Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз пък помислих че тези мидички са от ябълки ... а то ябълката била върху месото :)
    Много ми е трудно да пека филе и да стане сполучливо Ив , но твоят начин ще пробвам като си се прибера в Испания че тук в БГ време за готвене не ми остава :) Със сигурност няма да е гарнирано с туршийка, защото нея със самолет няма да я возя до там ... ( превивам се от смях )
    Толкова много вкусотии видях при теб тази вечер , но няма да ми стигне времето за коментари мила ... и тях също ще оставя за по - късен етап , но да знаеш че всичко ми е харесало :)
    Съречно те поздравявам !

    ОтговорИзтриване