19.07.2014 г.

Бадемов сладкиш със сладко от праскови


Счупи ми се фотоапарата ... все по гадния закон когато ти трябва най-много :( ...  И докато увесила нос се чудех кое, как, що ще правя  Роби  реагира светкавично и  само след няколко дни се радвах на страхотен нов с чудесно посвещение:)....


Е, ако си мислите, че от раз снимките ми ще станат като за списание
 няма да е така, но се надявам да се справя в близките месеци, а до тогава да живее автоматичния режим:)!
Предлагам ви първата рецепта снимана с новия фотоапарат,  стария изпратих в историята, макар да ми е малко мъчно за него.....служи ми вярно 4 год. и беше подложен на титанична експлоатация! 
Сега рецептата...... 



Продукти:
150 гр. сурови необелени бадеми
50 гр. краве масло
3 яйца
1 ч.л. брашно
1 ч.л. ром 
1 ч.л. бакпулвер
150 гр. захар
100 гр. сладко от праскови 
1 праскова за украсата
клонче мента



В купа сложете кравето масло и изчакайте да омекне. Прибавете захарта и с миксер разбийте за около 5 мин. Добавете едно по едно яйцата все така разбивайки. Смелете бадемите, размесете ги с щипка сол, бакпулвера, брашното и рома. Добавете ги към яйчената смес. Хомогенизирайте  много добре. Малка тавичка (22 см.) подмажете с краве масло и набрашнете обилно. Изсипете сместа, подравнете и изпечете сладкиша на 170 гр. за около 20-25 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете готовия сладиш от фурната, изчакайте десетина минути и тогава го извадете от тавата. Охладете върху решетка. 
Затоплете следкото от праскови леко и намажете сладкиша. Украсете с резенчета праскова и листа мента. Може да сервирате с топка сладолед! 

Да ви е сладко:).....Чаооо! Хубави събота и неделя!



8 коментара:

  1. Честит нов апарат,Ив!Със здраве и положителни емоции да се ползва !
    А,сладкишчето е чудно!Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, да ти е честит новият приятел, страхтен подарък! И все по-вкусни неща да снимаш с него - този сладкиш е чудесен. Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ароматен сладкиш, гарниран с чудесни снимки! Честит фотоапарат и той да ти ,,служи'' вярно :))) Целувки и на Роби за страхотния подарък, който ти е направил:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Иха...чудесен Роби, чудесен апарат и чудесен сладкиш!
    Ееее, добре, де - и ти си чудесна, хайде!:))

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче,
    Гери,
    Тинче,
    Весела,
    благодаря ви! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Ив, да кажа честита придобивка и тук :) Много мило и много вълнуващо! Пожелавам ти много запечатани усмивки, много красиви мигове и вкусни снимки, като за списание! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит прекрасен нов фотоапрат, Ив! Сигурна съм че бързо ще напреднеш, защото си личи, че обичаш да снимаш. Ще свикнеш и с ръчния режим. ;) Черпя се с парче от вкусния сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  8. Снежи,
    Дани,
    благодаря ви мили дами :*!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване