10.11.2014 г.

Ябълково руло

  
В началото на лятото публикувах рецепта за руло с праскови. Много от вас ми писаха, че не са могли да го направят, а аз съжалих, че тогава не направих постъпкови снимки за да се види ясно как се прави!  Макар, че според мен няма по лесен десерт от този! Реших  да го  направя отново  като смених прасковите с ябълки и този път направих снимики стъпка по стъпка!  Надявам се да не затрудни никого :)! 


Продукти:
5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
500-600 гр. обелени и настъргани ябълки
125 гр. краве масло 
сока на 1 лимон
1 с.л. канела 
2-3 с.л. кафява захар 


Първият път пекох без  хартия, сега  застлах тавата, но ми беше по-трудно да обърна изпеченото руло. 
Застелете тавата на ел. печка  с хартия за печене. Излейте разтопеното краве масло и оставете на хладно да стегне. Настържете ябълките и ги объркайте със сока на един лимон, 1 с.л. кафява захар и 1 ч.л. канела. Оставете ги за 10 мин. да поемат аромата на канелата и лимон и ги изцедете от сока. Разпръснете ги равномерно върху кравето масло. Разбийте с миксер яйцата и захарта на пяна. НЕ се слага бакпулвер! Добавете на порции брашното като бъркате с лъжица или на най-ниската степен на миксера. Изсипете кексовата смес върху ябълките и подравнете. Оставете си малко от  жълтата смес и я оцветете с 1 с.л. канела. Изсипете я в тавата и с лъжица направете шарки. Изпечете рулото на 200 гр. в предваритело загрята фурна за 10 мин. Обърнете го върху кърпа поръсена с кафява захар и завийте на руло.  


                Изчакайте да се охлади и....да ви е сладко:)! Чаооо! Хубава нова седмица ви желая! 




25 коментара:

  1. Невероятно, не се бях сетила, че това руло може да се направи и с ябълки. Поздравления за хубавия замисъл!
    Снимките са много апетитни!
    Прегръдки, целувки и много весела седмица!
    ...и не си мисли, че няма да го направя :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Aaaa, че кой си мисли :) .....даже се чудя как не си го започнала още:)! Благодаря за похвалата:)!
      Гояма прегръдка за всички ви!

      Изтриване
  2. И на мен рулата не са ми най-лесни, щото не винаги успявам да ги отлепя, дето се вика, ама като се постарая малко и изгоня Джаста-Праста, всичко си идва на мястото. Помня онова руло, беше вълшебно! Това сега го доказва. Поздрави, Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изобщо не го вярвам това, че не са ти лесни, но и така да е снимките ти пък са върховни!
      Благодаря, Мъхче! Прегръдка!

      Изтриване
  3. Много апетитно руло, особено щом има ябълки и канела!
    Приятна вечер, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче! Класиката канела-ябълки май е любима на всички :)!
      Хубав вторник!

      Изтриване
  4. Много стара и любима рецепта, как прекрасно си го направила, Ив! Благодаря за подсещането, ще го приготвя!
    Ти с твоите рула ще ни натрупаш доста вкусни килограми :), но са неустоими, какво да се прави!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, да не чувам за килограми, че това е вечната ми борба :)!
      Поздрави, Таня! Благодаря ти!

      Изтриване
  5. Еее, много е хубаво! Прекрасно руло! Иве, царица си!

    ОтговорИзтриване
  6. И това руло много ми харесва, Ивана, особено с ябълки щом е! Рядко правя руло, но на няколко съм хвърлила око и твоите са между тях. Чудесна си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благподаря, Ирма! Ще чакам да споделиш каквото си харесала :)!

      Изтриване
  7. Тази рецепта за руло съм приготвяла преди години .Взех я от една стара готварска книга.Пълнежът беше с маслен крем.Рулото се приготвя много лесно, но твоят вариант с ябълки и канела е чудесен, Ваня.
    Поздрави и лека седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В старите готварски книги се намират чудесни,но малко позабравени рецепти:)!
      Благодаря, Ели! Хубава и твоята седмица!

      Изтриване
  8. Руло правя често и ми се получава,но плънка с ябълки не съм правила.Твоето е разкош,Ванюшка!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай и с ябълки,Живе, а може и с дюли, всякакъв плод ще му е добре на това руло:)!
      Прегръдка, мила! Хубава вечер!

      Изтриване
  9. Ваня,обожавам всеки твой десерт,фантастично руло си приготвила отново!Много интересна технология,благодаря ти,че я сподели с нас,срещам я за първи път!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси :*...а технолигията при сестра ми я видях за пръв път и аз. От кравето масло и плодовете рулото се напоява добре и има чудесен, сочен вкус! На теб ще ти хареса, знам, че си падаш по сочни сладкиши :)!
      Прегръдка и хубав следобед!

      Изтриване
  10. Само едно е трудното, Ванче... Да му се устои. ;)

    ОтговорИзтриване
  11. Много ми хареса и това ти предложение! Ще се прави, ябълки съм се запасила.

    ОтговорИзтриване
  12. Ванюшка, аз го правя редовно, но с плънка в комбинация от ябълки и морков и става перфектно ( http://rumqntikavkuhnqta.blogspot.com/2013/02/blog-post_7.html ). Твоето е невероятно слънчево!!
    Поздрави и хубав ден, миличка!!

    ОтговорИзтриване
  13. Е ... не бих му устояла и аз на това ролце ... с тези аромати и вкус :)
    Прегръщам те Ив!

    ОтговорИзтриване
  14. Гери,
    Веси,
    Руми,
    Дани,
    изпращам ви прегръдка с пожелание за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. в момента го правя,дано да стане....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5 май 2015 г., 20:25

    Аз го правя без маслото 8 на 8 лъжици 6 яеца останалото същото става по-пухкаво само трябва да съм търпелив при ваденето да не го омотам докато се измъкне от тавата и го навия

    ОтговорИзтриване