16.08.2015 г.

Пълнени с рикота и прошуто цветове от тиквички



Рецептата е чудесна за лека вечеря в компанията на  зелена салата! 

Продукти:
10 бр. цветове от тиквички
200 гр. рикота
150 гр. прошуто котто
2-3 пресни листа босилек
щипка чер пипер
зехтин 
сол
Нарежете прошутото на много дребни парченца. В купа сложете рикотата, нарязаните на ситно листа босилек, щипка чер пипер и наситненото прошуто. Овкусете със сол. Хомогенизирайте хубаво продуктите. Тиквените цетове почистете от тичинката в средата. Напълнете ги със сместа и задушете за 20 мин. на пара. Когато са готови ги подредете в чиния и полейте още топли със струйка зехтин. Може да ги приготвите и печени във фурна. В такъв случай подредете цветовете в намаслена тавичка, полейте ги с малко олио и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за 20 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо!  





7 коментара:

  1. Не съм опитвала никога цветове от тиквички, макар вече да са "модерни" и у нас. Но пък може ли да не е вкусно, щом има рикота и прошуто... :)
    Поздрави, Ванче!

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, веднъж само хапвах панирани...нямам наблизо градина - да и обера цветовете:))
    Поздрави, Иванче!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз все още не съм опитвала цветовете на любимите ми тиквички,а ти така съблазнително си ги предложила,че ще пообиколя някоя друга градина:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ив, тази година не успях да приготвя нито веднъж панирани цветове, но пък с кеф се наслаждавам на твоите! Прегръдки и прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Ваня,
    чудесно ястие.Цветовете от тиквички са много вкусни - и сурови и топлинно обработени.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  6. Ванюшка, изглеждат зашеметяващо, сигурно са и толкова вкусни!! Много бърза рецепта - обичам ги такива ;) !!
    Поздрави и хубава седмица!!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ги обичам панирани. За съжаление това лято у нас бяха кът :) При възможност ще опитам твоето предложение. Вкусно лято!

    ОтговорИзтриване