Прояви фантазия, бе човек-лимона са, отговорих когато Роби ме попита какви сладки са тези!
Не ги докарах на вид както в истинската рецепта на вкус съм сигурна обаче, че са като нея! След кратко месечно и малко повече отсъствие поради пътешествие до България, смяна на очила ( все още тебе гледам, мене виждам), мързел и разни други битовизми ви предлагам сладки лимонки! Спокойно, не са от гърмящите само са много вкусни! С нежен лимонов крем и ухаещо на лимон тесто! Опитайте и споделете!
Продукти:
за тестото:
280 гр. брашно
2 яйца
70 гр. кристална захар
60 гр. меко краве масло
50 мл. прясно мляко
1/2 от пакетче бакпулвер
настъргана кора на 1 лимон
за крема:
300 мл. вода
1 яйце + 1 жълтък
150 гр. захар
сока на 1 лимон
30 гр. брашно
за сиропа:
100 гр. вода
60 гр. захар
60 мл. лимончело (лимонов ликьор)
В купа сложете всички изброени за тестото продукти и замесете меко такова. С набрашнени ръце късайте малки парчета като се стараете да им придадете леко овална форма. Наредете сладките в тава застлана с хартия за печене и изпечете в статична фурна предварително загрята на 180 гр. за около 15 мин. Изпечените сладки още топли издълбайте внимателно с нож.
В тенджерка налейте 300 мл. вода, добавете едно яйце + един жълтък, 150 гр. захар, 30 гр. брашно и сока на един лимон. Сложете съда на умерено загрят котлон и започнете веднага да бъркате докато крема се сгъсти. Отстранете от огъня и охладете. За сиропа загрейте водата и захарта до кипване и отстранете от котлона. Излейте ликьора и разбъркайте. Охладете.
Напълнете издълбаните сладки с крем и ги слепете две по две. Ще получите около 20 бр. Потапяйте всяка за миг в охладения сироп и оваляйте в кристална захар.
Ами да ви е сладко :)! Чаооо!
Чудесни са Ваня, великолепно изглеждат на снимките.Лимоновият аромат съм сигурна,че им придава прекрасен вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Благодаря, Ели! 🙂
Изтриване