Вкусни и сочни кюфтенца с телешка кайма и тиквички, познати още като кюфтета по гръцки!
Нищо ново под слънцето, само добре познатото старо :)!
Продукти:
300 гр. телешка кайма
1 тиквичка
1 яйце
филия сух бял хляб
щипка копър
щипка магданоз
смлян черен пипер
щипка червен пипер
сол
Настържете на ситно ренде тиквичката. Посолете, изчакайте 5 минути и изцедете отделилата се вода. В купа сложете каймата, добавете настърганата тиквичка, натрошения и изцеден от водата хляб. Прибавете яйцето. Овкусете с пресен копър, пресен магданоз, щипка черен и червен пипер. Омесете добре всички продукти. Покрийте купата с парче найлон и приберете в хладилник за 1-2 часа. От охладената кайма направете малки кюфтенца, оваляйте в брашно и изпържете в сгорещена мазнина.
Поднесете с подлучено кисело мляко подправено с щипка ситно нарязан пресен копър.
Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар