6.10.2021 г.

Телешка яхния с бамя


Продукти:
500 гр. крехко телешко месо
350 гр. бамя 
2 глави кромид лук
300 гр. смлени домати
1 ч.л. червен пипер  
черен пипер 
сол
зехтин
щипка захар 
магданоз


 
Бланширайте бамята в кипяща подсолена и подкиселена вода за 5 мин. Нарежете лука на ситно. Запържете го до златисто в загрят зехтин  и пуснете нарязаното на късчета телешко месо. Запържете докато смени цвета си. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер и налейте топла вода около 1 пръст над месото. Оставете месото да къкри около 40 мин. и прибавете смлените домати. Продължете с готвенето докато ястието се сгъсти. Прибавете бамята и гответе още около 10 мин. Подправете с черен пипер и наситнен магданоз. 
Яхнийката е много вкусна, да ви е сладко! :) 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар