1.08.2022 г.

Сладкиш с шам фъстък


Нищо, че изглежда толкова обикновен, сладкиша е с разкошен вкус, направо се топи в устата!
Мека и сочна текстура, достатъчна сладост и вкус на обичани ядки! 



Продукти:
4 яйца
150 гр. захар
125 гр. краве масло
150 гр. брашно от шам фъстък 
80 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер


Брашното от шам фъстък намерих в Лидъл, ако не откриете такова може да си смелите от сурови ядки !
Сложете омекналото краве масло в купа, добавете захарта и разбийте на крем за около 5 мин. Докато работи миксера добавете едно след друго яйцата до получаване на пухкава смес. Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавете на порции към сместа. Изсипете брашното от шам фъстък и с лъжица хомогенизирайте сместа. Подмажете кръгла форма 20 см. с краве масло и набрашнете. Изсипете сместа, подравнете и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 35 мин. В оригиналната рецепта от тук пише, че може да сложите тавата в студена фурна, нагласите на 180 гр. и изпечете за около 35 мин. Аз пекох както си знам за моята фурна, вие както си решите. Във всички случаи сладкиша е много, много вкусен и си заслужава да се опита! 
Да ви е сладко :)! Чаооо и честит август, както казват неделята на лятото! :) 


 

2 коментара:

  1. Сладкишът е много вкусен,правя го за втори път.Искам да знам,дали ще може вместо шам .фъстък,да го направя с бадемово брашно?Благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря и аз и се радвам, че рецептата Ви е харесала! Сигурно ще стане, не съм пробвала, но мисля, че ще е добре и с бадемово брашно! А в блога има чудесен сладкиш с бадемово брашно, потърсете капрезе ! Весели празници!

      Изтриване