7.02.2012 г.

Букатини със сьомга и сметана


Продукти:
150 гр. пушена сьомга , букатини-паста, скилидка чесън, заквасена сметана 100 мл. , щипка магданоз ,чер пипер, зехтин , сол .
Нарежете скилидката чесън на дребно и запържете в малко зехтин . Прибавете нарязаната на дребно сьомга , поръсете с чер пипер и магданоз. Налейте чашка бяло вино и оставете на по силен огън да се изпари алкохола във виното за 2-3 мин. 
Намалете огъня и оставете още 5-6 мин. като бъркате от време на време .



Сварете букатините в подсолена вода и ги прецедете . Прибавете към сьомгата . 
Изсипете сметаната ,като бъркате непрекъснато за 2-3 мин. за да се овкуси добре пастата .  Сервирайте веднага . 
                            Чаооооооо и добър апетит :) !!!



10 коментара:

  1. Голяма вкусотия си приготвила пак, Ване! Сипвам си чаша бяло винце и отмъквам таз последната чинийка! :) Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. О, тази вкусотийка е само за мен. Лиги ми протекоха, много обичам паста! Сигурно ще стане и с риба тон, че нямам в момента пушена сьомга, утре ще направя на моите хора.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Я,какво съвпадение,в неделя и ние бяхме на букатини :)!
    Много вкусно е отново при теб,Ив!
    И честит ви сняг,да му се порадвате обезателно!

    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Букатини незнам дали ще са точно, но допълнението- мнооого скоор;) Но тъй като днес сме на канелони, ще почина ден-два от пастата и идвам да взема рецептата;)
    Много ме плени,да знаеш;)

    ОтговорИзтриване
  5. Ийв, чудна рецепта, от моите любими италиански:). Какви красиви рози има на снимката! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Яна , Петя, Роси, Мъхче, Канди :)...Да ви е сладко на кой с букатините ,на кой със сосчето :)))...! Хубава сряда ,дами ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  7. Ванче, само да докладвам, че тази вечер ги направих с риба тон и станаха супер! Детето си изяде цялата порцийка. Благодаря за прекрасната рецепта. Това, че е с заквасена сметана ми хареса много, тъй като не беше така мазно, ако беше с обикновенна.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Петя, радвам се ,че ви е харесала рецептата и да му е сладко на детето :) !

    ОтговорИзтриване
  9. Бях пропуснала това интересно предложение, но се поправям!Не знам какво е букатини, но изглежда вкусно, както винаги при теб!Радвам се, че научавам нови неща за италианската кухня!
    Ваня, при мен има награди за теб, заповядай, поста от 14 февруари, със заглавие ''за наградите''!

    ОтговорИзтриване
  10. Сонче, букатините са вид паста ,дълги макарони и вътре малко кухи :)...преди години имаше и в България такива :)! Благодаря за наградите и им се радвам много :*!

    ОтговорИзтриване