6.06.2014 г.

Тимбало с пушена сьомга и оризова салата


Продукти:
150 гр, ориз
200 гр. пушена сьомга
1 бурканче(400 гр.) мариновани зеленчуци
100 гр. мариновани малки лукчета
1 консерва (80гр.) риба тон 
50 гр. пармезан 
1 варено яйце



Сварете ориза в подсолена вода. Прецедете го и охладете. В голяма купа сложете ориза, добавете прецедените от маринатата зеленчуци и лукчета ( намират се в магазини ''Lidl''), нарязаното на малки парчета варено яйце, пармезана на  люспи, рибата тон. Объркайте всички продукти много добре. Намажете стените и дъното на подходяща купа със зехтин. Наредете парчетата пушена сьомга и изсипете оризовата салата вътре. Може да направите индивидуални малки тимбалчета. Приберете в хладилник за час. Преди сервиране обърнете купата в чиния и освободете тимбалото. Украсете с клонка мента е резенче яйце. 

Да ви е сладко :) ...Чаооо! 



5 коментара:

  1. Хапваме си сьомга Ив :) ... любима рибка ни е!
    А това ти предложение, определено ще разнообрази нейното поднасяне на трапезата :)
    Поздрави и усмихнати дни, въпреки тъмните облаци надвиснали над морето!

    ОтговорИзтриване
  2. Ау, Аморе последната снимка е от някакво нереално красиво кътче!!! Иначе тимбалото е разкош, то с тези продукти няма как иначе! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Еха,каква вкусотия! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, каква разкошотия е това, Иве. Страхотно ми хареса! Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,
    Кате,
    Траянче,
    Йоли,
    благодаря от сърце!
    Поздрави с пожелание за спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване