13.11.2015 г.

Кростини с моцарела и аншоа


Заглавието може да ви се струва бомбастично, но рецептата е най-обикновенна и лесна. Поднесени като топло  предястие с чаша бяло вино ви гарантират успех и от най- претенциозния ви гост или злоядко домашен :)! 


Продукти:
 8 резена от франзела
8  рибки аншоа
1 моцарела (125 гр.)
щипка семена от резене 
зехтин 

Нарежете франзелата. Всяка филийка полейте със струйка  зехтин и запечете за 5 мин. в загрята на 200 гр. фурна. Извадете кростините от фурната, върху всяка сложете по парче моцарела и аншоа. Поръсете със семената от резене. Върнете тавата обратно във фурната за още около 5-6 мин. докато моцарелата се разтопи. Поднесете веднага и ...
... да ви е сладко :)! Чаооо! 


12 коментара:

  1. Ох, че вкусно изглеждат с тази приятно разтопена моцарела :)

    ОтговорИзтриване
  2. Има ли моцарела в заглавието не мога да не се отбия,Ваня,при теб така или иначе винаги ми е апетитно и предизвикателно!Страхотни кростини!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, знам, Роси, че си голям, даже най-голям любител на моцарелата :)! Прилъгах те със заглавието, но не съм излъгала за вкуса! Много вкусни кростини, опитай ги при първа възможност!
      Прегръдка и от мен! Хубави събота и неделя, мила!

      Изтриване
  3. Ами разкош, какво друго! Глезотийки разни:). Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихи, който си има мъж си го глези :)!
      Голяма прегръдка и от мен, Кате!

      Изтриване
  4. Ама си заслужава глезенето - независимо за кого и с какъв повод. Мнооого, много ми е по вкуса това, Ванче!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  5. При вкусотиите, които поднасяш, може ли да има злояди покрай теб?! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. В хладилника имам буркан с аншоа мислех да правя пица с нея, но май ще се спря на по лесния вариант :) Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз често правя пица с аншоа, имам една много вкусна в блога - френска пица:) ....опитайте и нея, Марина, Георги!
      Поздрави! Хубава вечер!

      Изтриване