27.01.2016 г.

Питки с капки шоколад


За сутрешна, за следобедна закуска или за похапване по всяко време! Вкусни pangoccioli (пангочоли) с шоколад! Рецептата е от сп. ''Oggi cucino''! 


Продукти  за 15-20 питки:
500 гр. брашно
1 яйце + 1 жълтък
140 гр. захар
80 гр.  краве масло
20 гр. мая от кубче
250 мл. прясно мляко
100 гр. шоколадови капки
1 ч.л. мед
2 ванилии
щипка сол


За първа работа по рецептата приберете шоколадовите капки във фризера. После разтворете маята и 1 ч.л. мед в затопленото прясно мляко. В купа изсипете брашното. Добавете яйцето и жълтъка, щипка сол, ванилиите и захарта. Излейте прясното мляко с разтворената мая и замесете меко тесто. Докато месите прибавяйте по-малко от размекнатото краве масло. Сложете тестото в набрашнена купа, покрийте със стреч фолио и кърпа и оставете на топло докато удвои обема си. 
Когато  е готово извадете шоколадовите капки от фризера, добавете ги към тестото и примесете. Работете бързо за да не се затоплят капките. 
Късайте по малки  (около 40-50 гр.) парчета тесто и ги направете на топки. Сложете ги в застлана с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Оставете питкте да се отпуснат и втасат отново за 30-40 мин. 
Преди да ги изпечете ги намажете с разбито яйце или прясно мляко. Аз предпочетох второто. Изпечете питките на 180 гр. в предварително загрята фурна. Внимавайте да не ги припечете, ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио. След като се охладят съхранявайте в кутия с капак или найлонов плик. 
Да ви е сладко:)! Чаооо!


7 коментара:

  1. Сладурчета! И да знаеш, че качамакът по твоя рецепта стана един път:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехее, радвам се, че ви е харесал, Траянче! :)
      Поздрав и хубав ден!

      Изтриване
  2. Тези питки могат ли да заместят козунаците за разнообразие!Яна Чашките са чудни!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Яна! Мисля, че не могат, нямат козуначен вкус :)!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Малки топчета от черен шоколад! Има ги в Кауфланд и се казват ''шоколадови капки''!

      Изтриване