25.02.2016 г.

Задушена скумрия със зеленчуци


Продукти:
2 малки скумрии
4 артишока
1-2 моркова 
1 глава лук
2 картофа
шепа черни и зелени маслини
1-2 скилидки чесън
щипка чер пипер
щипка майоран
1 к.ч. бяло вино 
1 к.ч. зехтин 
200 мл. зеленчуков бульон
сол 


Почистете рибата. Посолете я леко и овкусете с млян черен пипер. В голям тиган налейте зехтин сложете обелените скилидки чесън и рибата. Захлупете съда и задушете за около 4-5 мин. Полейте с бялото вино, изчакайте още 2-3 мин. да се изпари алкохола и отстранете съда от огъня. В плитка, дълбока тенджера излейте малко зехтин. Сложете нарязания  на полумесеци лук и почистените и нарязани на едри парчета моркови. Запържете за 5 мин. Добавете почистения и нарязан на половинки артишок. Излейте 1 к.ч. зеленчуков бульон или топла вода и оставете зеленчуците да поврат 7-8 мин. Добавете нарязаните на четвъртинки картофи. Овкусете с щипка чер пипер и майоран. Налейте още 1 к.ч. бульон и гответе зеленчуците докато картофите омекнат. Щом картофите са готови прехвърлете рибата при зеленчуците, добавете маслините и довършете готвенето за още 10 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 




5 коментара:

  1. И аз приготвям риба със зеленчуци(е, не точно тези) и знам колко е вкусно! С удоволствие ще пробвам твоето предложение!
    Хубава вечер, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили! Надяван се да ти хареса, на мен скумрията ми е една от любимите риби и намеря ли интересна рецепта винаги опитвам :)!
      Прегръдка, мила и хубав петък!

      Изтриване
  2. Великолепна рецепта с любимата ми скумрийка!Поздрави и прегръдки,Ивана:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно предложение Ваня.Ще изпробвам да направя твоята рецепта, когато има на пазара артишок.Прекрасно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка,
    Ели,
    благодаря ви! Ще се радвам да опитате рецептата точно с тези зеленчуци!
    Хубав уикенд! :)

    ОтговорИзтриване