19.08.2016 г.

Пармиджана с патладжан и тиквички


Едва ли ще се намери човек, който да не знае що е то пармиджана и колко вкусна е! А с домашни тиквички и патладжан (моята гордост от тази година:) положението се овкусява мноооого повече! Опитайте тази пармиджана и да ви е сладко!


Продукти:
2 големи патладжана
2 големи  тиквички
400 гр. домати
2 с.л. доматен концентрат
100 гр. настърган пармезан
1 моцарела
1-2 скилидки чесън
пресен босилек
сол 
зехтин

Нарежете тиквичките и патладжаните на тънки ленти. Изпечете ги на грил тиган и овкусете със сол и малко зехтин. Тук искам да кажа, че който няма проблем с пържено може да изпържи зеленчуците.  Настържете доматите, сложете ги в танджерка, добавете доматения концентрат, една кафяна чашка вода, сол и щипка захар. Варете доматения сос до сгъстяване. Преди да отстраните от котлона добавете 2-3 с.л. зехтин, счукана скилидка чесън и наситнени пресни листа босилек. Вече имате много ароматен доматен сос. В тавичка изсипете няколко лъжици от него, поръсете с пармезан и започнете да редите пармиджаната. Ред патладжан, доматен сос, настърган пармезан и отново ред тиквички, дом. сос, пармезан и така докато свършите продуктите. Изпечете ястието на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Малко преди да го извадите от фурната поръсете с нарязана на парчета моцарела и щедра шипка пармезан. 
Поднесете топло и да ви е сладко :)! Чаооо! 



5 коментара:

  1. Права си! Няма такава вкусотия! Прекрасно сочно изглежда ястието ти, Иве!

    ОтговорИзтриване
  2. Става наистина много вкусно. В моя доматен сос има и кайма,но вкусът е уникален. Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Теодора!
      Еее, с кайма сигурно е още по-вкусно, ще опитам и аз така!:)

      Изтриване