Вкусна и диетична рецепта за лек обяд или вечеря!
Продукти за две порции:
300 гр. пуешки пържоли от бялото месо
400 гр. пресен зелен боб
1 скилидка чесън
щипка магданоз
1 лимон
сол
зехтин
щипка чер пипер
Почистете зеления боб. Сварете го до омекване в подсолена вода. Прецедете и оставете настрана да се охлади. Изпечете пуешките пържоли на грил тиган. Топли ги овкусете със сол и полейте със струйка зехтин. Нарежете ги на тънки жулиени. В голяма купа изсипете сварения зелен боб, добавете месото, счукана скилидка чесън, сока на един лимон, щипка магданоз, щипка чер пипер и щипка настъргана лимонова кора. Полейте със струйка зехтин и объркайте добре продуктите. Оставете за 30 мин. за да обикнат както се казва продуктите. Поднесете салатата охладена с препечени филийки!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудусна лека и много вкусна салата.Идеална за лятото .
Поздрави и весело и прохладно лято !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеМалко остана от лятото, но нека да е хубаво и за теб! :)
Mi piace, questo piatto, molto leggero ;) ciao Ivana
ОтговорИзтриванеGrazie, Agnese!
ИзтриванеVeramente leggero, ma anche molto buono!:)