9.09.2016 г.

Пилешки хапки с бадеми и грейпфрут


Вкусно до последна хапка! Опитайте това лесно и приготвящо се много бързо ястие! 


Продукти за две порции:
400 гр. пилешки гърди
100 гр. обелени сурови бадеми
1 грейпфрут
1 к.ч. топла вода
1 равна с.л. захар
брашно
сол
зехтин
щипка чер пипер


Нарежете пилешкото месо на хапки. Овкусете със сол и поръсете обилно с брашно. Разтръскайте съда за да полепне брашното хубаво по месото. В удобен съд загрейте 1 к.ч. зехтин. Изпържете хапките до приятен загар. Полейте ги със сока на един грейпфрут, добавете 1 с.л. захар и излейте 1 к.ч. топла вода. Посолете, овкусете с щипка чер пипер и захлупете съда. Гответе ястието 7-8 мин. Малко преди да го свалите от огъня добавете обелените сурови бадеми. 
Поднесете със зелена  или картофена салата. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Много интересно ястие Ваня.Панирала съм пилешко филе в бадемова панировка, но твоето ястие е много по - интересно и нетрадиционно за българския вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, надявам се да ти хареса и ще се радвам да споделиш, ако все пак го приготвиш!
      Поздрави! Хубави събота и неделя!

      Изтриване