7.04.2018 г.

Чийзкейк брауни - Brownies cheesecake


И докато вие месите козунаци, червите яйца и се приготвяте за утрешния светъл празник аз ви предлагам една вкусна и много шоколадова рецепта за брауни. Рецептата е от тук



Продукти:
за кексовата смес:
100 гр. брашно
3 яйца
140 гр. краве масло
150 гр. захар
50 гр. орехи
180 гр. натурален шоколад
1 ч.л. бакпулвер
 за крема:
250 гр. сирене тип ''крема'' или ''филаделфия''
1 яйце
3 с.л. захар 
3 с.л. течен шоколад



Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на гъст крем. На водна баня стопете шоколада с кравето масло. Оставете го да се поохлади. Налейте на струйка при разбитите яйца като бъркате внимателно с лъжица. Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете го на порции към сместа. Добавете начупените орехи и хомогенизирайте сместа добре. Застелете квадратна тавичка с хартия за печене.Излейте сместа в нея и подравнете. Разбийте с телена бъркалка сиренето, яйцето и захарта до хомогеност. Изсипете върху кафявата смес. Отгоре сложете на няколко места  леко затопления течен шоколад. С дървено шишче разнесете шоколада във всички посоки. Изпечете браунито на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 40 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 


3 коментара:

  1. Естетично на вид и сигурно много апетитно, но не виждам наситения шоколадов цвят на типичното брауни и ми се струва, че е малко сухо. Така ли е ? Ако се сложи по-малко брашно, може би ще стане по-сочно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато го нарязах, преди да го опитам и на мен ми се видя сухо, но не е и даже на следващия ден беше още по-влажно. Грешката която направих е, че изпекох сладкиша в по-малка тава, стана по висок за типично брауни и малко по-сбит. Въпреки това беше хубав. За брашното както си решите.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Козунаците свършиха Ив, но това брауни си плаче да бъде приготвено!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване