6.09.2018 г.

Хляб за сандвичи с микс от семена - Pan bauletto ai cereali


Желанието ми да правя хляб дойде след като фурната ни затвори за годишната си отпуска! Свикнеш ли веднъж с техния хубав хляб трудно намираш друг да го замести. Един бил недоопечен, друг като гума, трети без вкус и така до безкрай мрънкане от Роберто! Хляб не бях правила, питки разни, тутманици, понякога милинки да, но хляб не се наемах.  Пък то си било такова удоволствие, че сега не мога да дочакам да изядем един за да замеся друг! Хлябът който ви предлагам обра овациите на Роби за най-добрия ми (досега :) хляб! Рецептата е адаптирана от тук и се надявам следващия път и моя да се реже на такива красиви филийки! 


Продукти:
390 гр. брашно
180 мл. прясно мляко
100 гр. микс от семена (тиквени, слънчогледови, ленени)
10 гр. мая от кубче
1 ч.л. сол
щипка захар
1 яйце
3 с.л. зехтин


В купата на робота (меся с него) изсипете отмереното и пресято брашно. Прибавете яйцето, солта, семената и зехтина. Излейте разтворената в леко затопленото прясно мляко мая и щипка захар. Включете робота на най-ниската скорост и оставете да меси 10 мин. Ще получите идеално, добре омесено, еластично тесто. Поставете го в набрашнена купа, покрийте с парче найлон и кърпа,  приберете на топло докато тестото удвои обема си. Когато е готово го извадете на набрашнена повърхност и разточете лист горе долу с дължината на продълговатата форма за кейк, която ще ползваме за печенето. Не направих постъпкови снимки и съжалявам, но погледнете оригиналната рецепта, там е показано много добре. Готовият лист тесто завийте на руло и поставете в  продълговата форма за кейк застлана с хартия за печене. Оставете отново да втаса на топло и закрито място. Когато тестото напълни формата намажете повърхноста с четка потопена в прясно мляко и поръсете обилно със семена. Изпечете на 170 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 30-35 мин. Охладете готовият хляб на решетка и изчакайте да се охлади напълно преди да го нарежете на филийки! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо!  


11 коментара:

  1. Идеален и много апетитен хляб!
    Майсторка си!
    Поздравления и прегръдки! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за похвалата :), чакам да видя и твоя!
      Прегръдка и хубав петък! <3

      Изтриване
  2. Много си е хубав хляба. Кой ти гледа филийките как се режат. Непременно ще го опитам.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, Кате и се надявам да ти хареса!
      Хубав петък, мила!

      Изтриване
  3. Чудесен хляб Ваня.Интересна рецепта с яйце.Чудесно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели, има яйце и е много вкусен от разните семки!
      Поздрав! Хубав ден!

      Изтриване
  4. Абе вие с Хриси, къде се учихте така да ги въртите тези тестени вкусотии? Ив, хлябът е разкошен. Пред такъв хляб за какъв "магазински" ми говориш, изобщо:)))Наистина човек като свикне с качествена храна, не може да приеме боклуци. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, Дени, благодаря ви момичета!
    Прегръдка и хубав четвъртък!😘

    ОтговорИзтриване
  6. Ивана, скоро не бях влизала в блога и съм направо шашната от всички тези красиви снимки и вкусни и интересни рецепти! Браво!

    ОтговорИзтриване