27.09.2018 г.

Хляб с маслини - Pane alle olive


Много вкусен хляб стана да знаете, то кое не е вкусно когато има маслинки! Пък ги гледам и по дърветата около дома започнали да сменят зеления цвят, скоро ще се берат! Ако някой иска да си направи домашни маслини съм написала рецепта тук!  Сега напред към днешната! 


Продукти:
500 гр. брашно 
300 мл. вода
 2 с.л. зехтин
15 гр. мая от кубче
щедра шипка сол и захар
шепа черни маслини без костилките 
и още:
шепа пшеничен грис 

В купа пресейте брашното. Добавете 2 с.л. зехтин и  щедра щипка сол и захар. Маята разтворете в топла вода. Излейте я при брашното. Нарежете маслините на половинки. Прибавете и тях. Замесете меко и еластично тесто. Направете тестото на топка и поръсете обилно с пшеничения грис. Направете няколко среза на повърхноста.  Застелете кръгла форма с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Прехвърлете топката тесто в нея. Покрийте с парче найлон и оставете на топло докато удвои обема си. Поставете тавата с втасалото тесто в студена фурна. Включете на 200 гр. и печете до приятен загар. Охладете готовия хляб на решетка. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


3 коментара:

  1. Маслините придават чудесен вкус и аромат на хляба Ваня.Обичам да ги добавям особено в тестото за Бъдни вечер.Чудесен хляб се е получил и по твоята рецепта с добавка на грис.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Напоследък добавям маслини къде ли не, а хляб с маслини обичам, но не съм приготвяла у дома, този изглежда убийствено!

    ОтговорИзтриване