25.01.2019 г.

Паста с пиле, рикота и спанак - Garganelli con pollo, spinaci e ricotta


Макар да готвя всеки ден паста скоро не съм ви предлагала рецепта. Опитайте това вкусно и питателно ястие, минава за първо и второ, десерта от вас! 



Продукти за две порции:
150 гр. паста в случая гарганели 
150 гр. пилешки гърди
100 гр. спанак
100 гр. рикота
1 скилидка чесън
щипка прясна мента (може и суха)
зехтин 
сол 



Нарежете пилешкото месо на малки късчета. В тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Запържете месото с една наситнена скилидка чесън за 5 мин. Добавете нарязания суров спанак. Посолете ястието и оставете да се готви  на слаб огън около 7-8 мин. Овкусете с щипка прясна или суха мента и ако желаете щипка черен пипер. Добавете рикотата и разбъркайте продуктите добре. Отстранете тигана от котлона. В подсолена вряща вода сварете пастата според указанието на опаковката. Прецедете и веднага изсипете  в тигана със соса. Сложете тигана отново на котлона и хомогенизирайте добре всички продукти. Поднесете ястието топло, поръсено с настърган пармезан. 
Да ви е сладко :)! Чаооо!  



1 коментар: