Продукти:
5 яйца
180 гр. захар
180 гр. брашно
3 с. л. портокалов сок
3 с.л. олио
настъргана кора от един портокал
и още:
1 портокал за декорацията
Нарежете портокала на кръгове с еднаква дебелина. Поръсете със захар и оставете настрана. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбивайте с миксер докато получите гъста кремообразна смес. Към нея на порции добавете първо брашното, след това олиото и накрая портокаловия сок. Хомогенизирайте добре продуктите. Намажете с олио и набрашнете форма за кекс. Наредете кръгчетата портокал и изсипете кексовата смес.
Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения сладкиш, изчакайте 5 мин. и обърнете формата на решетка. По време на печенето част от сместа влиза зад парчетата портокал. Ако искате да ги откриете просто махнете коричката която се е образувала. Поръсете кекса с пудра захар.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Прекрасен и невероятно ароматен и пухкав кекс!!!!Моите адмирации към теб Ивана!
ОтговорИзтриванеБлагодаря 🙂, кекса е най—обикновен, но наистина много ароматен!
ИзтриванеАроматнооо...
ОтговорИзтриванеИзглежда превъзходно, а без набухвател ли е кекса?
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Да кекса е без набухвател! Яйцата и захарта се разбиват до много гъст крем!
Изтриване