29.01.2019 г.

Портокалов кекс - Ciambellone all'arancia




Продукти:
5 яйца
180 гр. захар
180 гр. брашно
3 с. л. портокалов сок
3 с.л. олио
настъргана кора от един портокал 
и още:
1 портокал за декорацията




Нарежете портокала на кръгове с еднаква дебелина. Поръсете със захар и оставете настрана.  В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбивайте с миксер докато получите гъста кремообразна смес. Към нея на  порции добавете първо брашното, след това олиото и накрая портокаловия сок. Хомогенизирайте добре продуктите. Намажете с олио и набрашнете форма за кекс. Наредете кръгчетата портокал и изсипете кексовата смес. 


Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 40 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения сладкиш, изчакайте 5 мин. и обърнете формата на решетка. По време на печенето част от сместа влиза зад парчетата портокал. Ако искате да ги откриете просто махнете коричката която се е образувала. Поръсете кекса с пудра захар.
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


5 коментара:

  1. Прекрасен и невероятно ароматен и пухкав кекс!!!!Моите адмирации към теб Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря 🙂, кекса е най—обикновен, но наистина много ароматен!

      Изтриване
  2. Изглежда превъзходно, а без набухвател ли е кекса?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Да кекса е без набухвател! Яйцата и захарта се разбиват до много гъст крем!

      Изтриване