12.03.2019 г.

Напукани сладки с ликьор Alchermes - Biscotti crepati all'alchermes



Продукти:
300 гр. брашно
1 яйце
120 гр. захар
100 гр. краве масло
50 мл. ликьор Alchermes
6 гр. бакпулвер



Сложете омекналото краве масло със захарта в купа и разбийте с миксер до пухкав крем. Добавете яйцето продължавайки да разбивате докато се усвои добре от крема. Прибавете на порции брашното с бакпулвера. Излейте ликьора и омесете добре тестото , докато добие равномерен тъмно розов цвят.  Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. Застелете голяма тава с хартия за печене. От охладеното тесто късайте малки парчета (около 12 гр.). Направете ги на топчета, обаляйте първо в кристалана, а после в пудра захар. Наредете топчетата в тавата на разстояние едно от друго. Изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 10-12 мин. Готовите сладки охладете на решетка. Съхранявайте в добре затворен буркан или кутия. 
Роби ми поръча да напиша, че са много, много ароматни, така е :)! 
Чаоооо! 
Друга рецепта с ликьор Alchermes може да прочетете тук


 Рецептата е от тук!




2 коментара:

  1. А пъ аз искам да кажеш на Роби, че е вечерял с Господ. Страхотна си Ванче. Непременно ще ги пробвам.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори

    1. Ще му кажа, а на теб благодаря от сърце, Кате!
      Винаги си много мила!<3
      Поздрави с пожелание за хубав следобед! :)

      Изтриване