22.02.2020 г.

Пан бриош Роза с краве масло и лимонов аромат - Torta di Rose


Продукти:
За тестото:
350 гр. брашно
150 мл. прясно мляко
60 гр. захар
3 жълтъка
3 с.л. олио
12 гр. мая от кубче
настъргана лимонова кора 
1 ванилия 
щипка сол 
за намазавне на разточения лист:
120 гр. краве масло
120 гр. захар 



В купа излейте затопленото прясно мляко , добавете 60 гр. захар, 120 гр. брашно и 12 гр. мая от кубче. Разбъркайте, покрийте купата с парче найлон и приберете на топло за да се активира маята.  След като сместа шупне добавете останалото брашно, трите жълтъка, 3 супени лъжици олио, щипка сол и ароматизирайте с настърганата кора на един лимон и прахче ванилия. Замесете меко тесто. Поставете го в купа, покрийте отново с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло докато тестото удвои обема си. 




Сложете омекналото на стайна температура краве масло със захарта в удобна купа. Разбийте с миксер за 7-8 мин. до получаване на гладък крем.  На набрашнена повърхност разточете втасалото тесто  на голям правоъгълник. Намажете го с масления крем. Навийте правоъгълника на руло. Нарежете рулото на парчета около 5 см. Подмажете тава 24 см. с краве масло. Наредете нарязаните парчета на разстояние. Покрийте тавата с парче найлон и оставете отново да втаса около 1 час. Изпечете пан бриоша на 170 гр. в предварително загрята фурна (без вентилатор) за около 30 мин. Ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио за да не прегори отгоре. Охладете изпечения бриош на решетка. Поръсете с пудра захар.  Ако позволите един съвет не слагайте в тестото никакви сухи плодове или ядки. Чудесен е само с лимоновия и внилов аромат и чудесен вкус на кравето масло! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 

 Рецептата е от тук!

4 коментара:

  1. Отговори
    1. Какво според Вас не е наред?
      Сложих снимка за да погледнете намазания лист!

      Изтриване
  2. Уникален бриош! Много красив и вярвам много вкусен!
    Поздравления и целувки!

    ОтговорИзтриване