Продукти:
За тестото:
350 гр. брашно
150 мл. прясно мляко
60 гр. захар
3 жълтъка
3 с.л. олио
12 гр. мая от кубче
настъргана лимонова кора
1 ванилия
щипка сол
за намазавне на разточения лист:
120 гр. краве масло
120 гр. захар
В купа излейте затопленото прясно мляко , добавете 60 гр. захар, 120 гр. брашно и 12 гр. мая от кубче. Разбъркайте, покрийте купата с парче найлон и приберете на топло за да се активира маята. След като сместа шупне добавете останалото брашно, трите жълтъка, 3 супени лъжици олио, щипка сол и ароматизирайте с настърганата кора на един лимон и прахче ванилия. Замесете меко тесто. Поставете го в купа, покрийте отново с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло докато тестото удвои обема си.
Сложете омекналото на стайна температура краве масло със захарта в удобна купа. Разбийте с миксер за 7-8 мин. до получаване на гладък крем. На набрашнена повърхност разточете втасалото тесто на голям правоъгълник. Намажете го с масления крем. Навийте правоъгълника на руло. Нарежете рулото на парчета около 5 см. Подмажете тава 24 см. с краве масло. Наредете нарязаните парчета на разстояние. Покрийте тавата с парче найлон и оставете отново да втаса около 1 час. Изпечете пан бриоша на 170 гр. в предварително загрята фурна (без вентилатор) за около 30 мин. Ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио за да не прегори отгоре. Охладете изпечения бриош на решетка. Поръсете с пудра захар. Ако позволите един съвет не слагайте в тестото никакви сухи плодове или ядки. Чудесен е само с лимоновия и внилов аромат и чудесен вкус на кравето масло!
Да ви е сладко :)! Чаооо!
С маслото нещо не е наред !!!
ОтговорИзтриванеКакво според Вас не е наред?
ИзтриванеСложих снимка за да погледнете намазания лист!
Уникален бриош! Много красив и вярвам много вкусен!
ОтговорИзтриванеПоздравления и целувки!
Благодаря, много вкусен беше :)
ИзтриванеЦелувка и за вас!