28.02.2020 г.

Калцоне по селски - Calzone rustico con porro e salsiccia


Продукти за 2 бр.:
300 гр. бяло брашно
200 гр. фин пшеничен грис
150 мл. вода 
150 мл. прясно мляко
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
15 гр. мая от кубче 
за плънка:
2 стръка праз лук
350 гр. прясна наденичка 
1 дафинов лист
щипка черен пипер 
за поръсване:
иглички розмарин
едра морска сол 


Смесете водата и прясното мляко и затоплете леко. Добавете маята и захарта, разбъркайте течноста. Пресейте брашното и добавете пшеничения грис. Излейте прясното мляко с водата и добавете 3 с.л. зехтин. Започнете да месите и когато тестото се оформи добавете солта. Измесете още около 10 мин. Направете тестото на топка, намажете го с 1 с.л. зехтин. Сложете в купа и покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло докато тестото удвои обема си. 



Нарежете праз лука. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин. Пуснете лука и натрошената наденичка, добавете един дафинов лист, 3-4 с.л. вода и задушете за 10 мин. на слаб до умерен огън. Охладете плънката. Отстранете дафиновия лист. 


От посочената доза може да направите два броя калцоне. Разделете тестото на две. Разточете всяка част на правоъгълник. В единия край сложете от плънката и покрийте с другия край. Притиснете с пръсти. Намажете калцонето съз зехтин и поръсете с иглички розмарин и едра морска сол. Оставете на топло за 30 мин след което изпечете на 230 гр. за около 10 мин. или до приятен загар. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар